Select Page

România a reușit să convingă Bruxelles-ul că Unirea cu Republica Moldova este unica soluție pentru securizarea graniței UE în sud-estul Europei, potrivit publicației Timpul.md. Klaus Iohannis  ar fi refuzat inițial cererea formulată în acest sens la București de Maia Sandu, însă și-ar fi schimbat opinia pe fondul escaladării conflictului din Ucraina și al vizitelor-fulger efectuate de mai mulți lideri din UE peste Prut.

„La Chișinău oamenii vorbesc pe stradă că Unirea cu România e mai aproape ca niciodată în ultimii 30 ani, fiind în același timp singura soluție salvatoare pentru ieșirea din crizele suprapuse ce duc țara spre dezastru” titrează publicația moldoveană, în timp ce atrage atenția asupra recentei vizite a șefului SRI Eduard Hellvig la Chișinău și a faptului că partidele politice românești „au făcut deja Unirea.”

Citește și- 27 martie: De ce nu am repeta istoria?

„Partidul Social Democrat a debarcat la Chișinău pentru a-și crea propria platformă politică în Republica Moldova. Fostul partid al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc a fost rebotezat în Partidul Social Democrat European. Liderul PSD de la București a discutat și cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, cunoscut ca un apropiat al lui Marcel Ciolacu.

La fel, USR pregătește transformarea partidului PAS în USR-ul de peste Prut. Deputatul unionist, Lilian Carp, s-a înscris în partidul Uniunea Salvați România.

Alianța pentru Unirea Românilor are deja o platformă politică cu același nume, care a și candidat la ultimele alegeri parlamentare. AUR are cinci parlamentari originari din Republica Moldova.

Maia Sandu are acceptul verbal al Bruxelles-ului pentru a demara procedurile pentru a reunifica Republica Moldova cu România. Siegfried Mureșan, responsabilul UE pentru Republica Moldova, a anunțat că UE este pregătită pentru o extindere rapidă. În cele din urmă, Unirea României cu Basarabia este idealul milenar al neamului românesc. Să fim din nou mari, cum am mai fost!” titrează publicația moldoveană Timpul.

Citește și: „Trenulețul” sufletului românesc zdrobește politica!