Select Page

„Așa cum deseori am spus, 80% din ceea ce ni se întâmplă în plan legal, administrativ, economic, social și chiar psihologic, vine de la UE, mai precis, de la politicile din ce în ce mai incoerente și mai iresponsabile ale birocrației UE”, scrie europarlamentarul român Gheorghe Piperea într-o postare pe cât de interesantă în contextul tensionat din ultimele zile, pe atât de șocantă ca informație adusă la cunoștința publicului.

„Nu mai târziu de săptămâna trecută, Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement (=o anchetă economică în vederea aplicării unei sancțiuni financiare) pe motiv că România și-ar fi permis să aplice compensări la facturile de gaz și energie electrică în favoarea consumatorilor casnici, „păgubind” agenții economici din domeniu”, anunță Piperea pe pagina sa de facebook.

„Dacă UE va dispune că schema de compensare a facturilor este în neregulă, aceste facturi se vor tripla de la anul – iar cei pe care îi votați din obișnuință sau din frică, mă refer la Ciolacu, Ciucă, Iohannis, Lasconi, vor face exact ce le va fi cerut stăpânirea, nimic mai puțin. Și nu vor ridica un deget când o companie de stat maghiară va fi cumpărat E. ON Moldova, companie de utilități care face cifre de afaceri de zeci de miliarde anual, dar și costuri cu compania – mamă germană de alte zeci de miliarde, de unde situația de pierdere contabilă care le permite să nu achite taxe și impozite în România… Nu vă luați după vorbele lor mieroase de campanie. Nici după țipetele și lamentațiile lor pentru libertatea opiniei și a opțiunii politice. Sunt false”, acuză Gheorghe Piperea.

Citește și: Apus de „Glorie”- scurtă poveste industrială

Știrea privitoare la intenția companiei de stat MVM din Ungaria de a achiziționa de la E.on active deținute în România apăruse în urmă cu câteva zile datorită presei economice, fără să stârnească reacții din partea puterii politice de la București. Practic, sub pretextul „privatizării” și al „libertății mecanismelor pieței”, am asista la o cedare din partea Statului român în favoarea celui ungar într-un domeniu strategic, odată cu realizarea unei asemenea tranzacții.

Citește și: „Întocmai ca pe vremea iobăgiei”