Select Page

Pe măsură ce politicienii aflați la putere dau din coate să prindă „poza air Schengen”, umflându-se în pene, crește numărul și asprimea vocilor care critică înțelegerea cu austriecii privitoare la intrarea României în această structură. „Ne transformă prin osârdia lui Klaus Iohannis în primul rând, că el a negociat, a lui Marcel Ciolacu, a lui Nicolae Ciucă, a acestei alianțe toxice PSD-PNL, în cetățeni de mâna a doua a Uniunii Europene.(…) Nu există umilire mai mare de la Dictatul de la Viena încoace”, comentează jurnalistul Ion Cristoiu situația în pastila sa video, postată pe Cristoiu Blog.

„Una peste alta, situația se prezintă astfel: grație imensei cacealmale trase românilor la final de an de Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Cătălin Predoiu, Alina Gorghiu, Luminița Odobescu și restul echipei, românii – care aflaseră din guri oficiale că îndeplinesc de ani de zile toate condițiile pentru aderare necondiționată și deplină – s-au trezit cu cinci condiții dure în plus și cu mesajul clar că vom intra complet la Sf.Așteaptă.Dar niciun minut mai tîrziu”, punctează cu cinism și jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob pe Inpolitics.

„Acordul semnat de România pentru stupid-intitulatul air-Schenghen este cel mai tembel act semnat de România de când urmăresc viața publică. Incapabilii de la București au acceptat, prin acest document, răspunderea cvasi-totală a țării noastre pentru problemele legate de migrație din Austria. Tărâțele sunt prea de calitate pentru a afirma că creierii conducătorilor noștri sunt plini de tărâțe(…) după ceea ce au făcut, cei responsabili trebuie să zboare din orice funcție de responsabilitate pentru România în secunda doi. Ne-ați pus pe tava umilinței în fața întregului continent! Sunt siderat că se așterne această liniște de mormânt peste unul din cele mai grave acte contrare intereselor țării mele”, comentează pe pagina sa de socializare și Daniel Funeriu.

Amintim că printre cele cinci puncte ale „acordului” figurează o obligație care duce, practic, la sporirea controlului în punctele de trecere a frontierelor terestre, în loc să îl elimine. Un al doilea element reprobabil este că Guvernul Ciolacu s-a angajat prin acord să preia migranți ilegali ajunși în Austria fără limitare de număr pe lună. „România nu este considerată partener egal în UE. Condițiile amintesc de cele impuse de Austro-Ungaria Serbiei în iulie 1914”, punctează și jurnaliștii de la Napoca News pe marginea acestui subiect.

Citește și: Jocuri austro-ungare în scandalul Schengen