Select Page

O informație-bombă se face auzită, în contextul scandalului Schengen, din rândurile opoziției de la Viena: aderarea României ar fi fost respinsă ca urmare a unor înțelegeri subterane austro-ungare, în timp ce Austria se îndepărtează voit de Uniunea Europeană și încearcă o formulă de refacere a fostului Imperiu Austro-Ungar.

„Guvernul nostru formează o coaliție silențioasă Austria-Ungaria-Serbia. Și este foarte periculos pentru că Ungaria și Serbia nu se mai folosesc de instrumente democratice în sistemele lor. Ungaria e pe drumul dictaturii, a unui astfel de regim. Acum suntem mai aproape de Ungaria decât de Bruxelles”, susține politicianul Peter Pilz într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Realitatea Plus, punctând că imperativul celor două părți ar fi „hai să dărâmăm România”.

Citește și: Budapesta țese de zor la planuri anti-Trianon

Potrivit politicianului, invocarea migranților a fost utilizată pentru a distrage atenția publică austriacă de la nu mai puțin de zece cazuri grave de corupție în care oameni ai actualei puteri ar fi protagoniști direcți, iar inclusiv privatizarea Petrom ar fi fost la vremea respectivă un uriaș caz de corupție.

„Noi în Austria știm în detaliu că România și Bulgaria nu au nicio legătură cu problema migranților ilegali. Problema nostră are un nume, este Ungaria. Granițele deschise cu Ungaria sunt problema și politica domnului Orban este problema, dar domnul Orban este un aliat apropiat, este prietenul politic al cancelarului nostru.(…) Nu aș zice că miroase a ceva urât, aș spune că miroase urât rău de tot “, mai spune Peter Pilz.