Select Page

„Legea spune că la primărie, pe bunurile Statului, ale Primăriei, dacă ești chiriaș, tu plătești impozitul… Ceea ce înseamnă că, automat, încasând impozitul, Primăria nu poate nega statutul lor de chiriaș! Aaaa, că vor să le rezilieze contractul, asta e altceva…dar să spui că au stat fără titlu mi se pare…exagerat”, este doar una dintre observațiile-cheie din emisiunea Drept la Țîntă, în care s-a discutat despre acțiunile la foc automat declanșate de primarul Dominic Fritz la adresa unor oameni de afaceri din Timișoara.

„Măi, fraților, vreau să specific… Nu am făcut închisoare decât pe timpul lui Ceaușescu, pentru libertatea mea: pentru trecere de frontieră!(…) Pentru ce sunt „interlop”? N-am dosare penale, am cazierul curat, sunt un om de sport, poate mulți dintre voi ați avut sau aveți copii la mine la sală, îi învăț numai de bine, nu-i învăț golănii, n-am fost cu violuri, n-am fost cu tâlhării!” a reacționat în emisiune fostul boxer timișorean Miki Viel, catalogat la grămadă cu alți oameni de afaceri de către primar că ar face parte din lumea „interlopilor, hoților de terenuri și mafioților” cu care pretinde Dominic Fritz că luptă.

„Îl rog pe domnul Fritz să vină în viitorul apropiat și să demonstreze că eu și fratele meu suntem interlopi, avem cazier… Se luptă cu o mafie imaginară!(…) În lumea Horeca, vă spun, toți au probleme majore cu autorizația de funcționare, toată lumea Horeca este bulversată în acest oraș, toți stau cu frică! 80%, din informațiile mele, au aceste probleme, deși au avut și în trecut autorizații de funcționare, nu mai reușesc, s-au găsit chichițe să nu mai primească autorizație de funcționare de la primărie”, a ripostat și Ovidiu Ciută, reprezentant al unei baze de agrement din oraș.

Citește și: Se vrea înlăturarea românilor din inima Timișoarei? (II)

„Aici observăm un tipar la comercianții din  Timișoara(…) Nu li se mai încasează facturi, nu li se prelungesc contractele. Mă refer la colegii noștri cu presa (chioșcuri de presă înlăturate de pe domeniul public, n.r.), mă refer la cei de la Agil… Sigur că ajungi, la un moment dat, să fii considerat că stai ilegal(…) Dacă vă uitați în istorie, la teoriile marxiste și la ciuma asta, fantoma care a bântuit prin Europa și bântuie din nou, marxismul, teoria era foarte simplă: oamenii independenți financiar, care-și câștigă banii singuri și independent de un sistem politic sunt periculoși, pentru că pot să voteze împotrivă, pot să coalizeze, să facă opinie… O putere, ca să se mențină, are nevoie de slugi” a remarcat jurnalistul Petre Irimuș în emisiunea Interlopii se prezintă: cum vă permiteți, domnule Fritz?” care poate fi urmărită AICI.