Select Page

Omul de afaceri Dan Dinu acuză „Dictatura din Timișoara” într-o scrisoare deschisă în care vorbește despre noile reglementări pe care administrația Fritz vrea să le impună pentru funcționarea teraselor din oraș. Nume important în industria HORECA locală, el califică propunerea de proiect drept „abuziva si de natura politieneasca”.

Reglementările sunt cel puțin surprinzătoare prin natura lor pronunțat restrictivă. Umbrelele permise ar fi unele uniformizate, programul este redus până la ora 22:00 în cazul micilor terase de cartier, respectiv 24:00 de duminică până joi și 01:00 pentru sâmbăta și duminica, în cazul celor din zona centrală. Suprafețele teraselor sunt reduse, muzica ambientală prin sisteme de sonorizare ar fi interzisă, iar iluminarea teraselor s-ar face…cu lumânări. „Pentru prima data, PMT organizeaza pe langa spatiul public si spatiul privat, “violand” astfel una dintre valorile fundamentale ale democratiei si anume dreptul la proprietate privată. Se incearca anumite masuri, prin care se doreste falimentarea HORECA si distrugerea vietii sociale”, acuză Dan Dinu.

Citește și: Se vrea înlăturarea românilor din inima Timișoarei?

„Pai sa ii ia cineva pe frumosii nostri alesi si liberi (aici ma refer la initiatorii proiectului) si sa i duca la o nunta fara muzica. Oamenii ies in oras la terase si revin la acele terase, nu pentru apa plata si pt cafeaua de la o terasa, ci pentru ambient si emotia pe care o traiesc acolo. Fara muzica, cele doua elemente dispar. Nu toti locuitorii orasului stau la terase cu castile in urechi.(…) Imaginati-va ca mergeti la celebra berarie HB din Munchen si nu veti intalni celebra orchestra care evolueaza acolo. Beraria functioneaza din 1598 si nici macar Hitler nu si a permis sa interzica muzica live de acolo. Fiecare oras are locurile lui in care performeaza muzica live. In Timisoara, aceste locuri se identifica cu Gradina Banateana, Beraria 700, Cina, etc. Evident ca trebuiesc reglementate, dar nu poti sa scoti muzica live sau la rece”, scrie omul de afaceri timișorean.

Citește și: Pune leafa la cirepi, domnule primar!

„Ca si concluzie, stimati domni, nu mai transformati acest oras superb intr o cloaca, mai ales in pragul anului 2023. Ca turistii nu vor veni in Timisoara pentru cultura, pentru ca este inexistenta, tot din cauza voastra, ca ati reusit sa va impartiti bugetele pt firmele clientelare. Inainte de a face propuneri legislative, debarasati va de frustarile personale si ganditi pentru oamenii normali ai acestui oras, care si doresc sa iasa la o terasa si sa nu fie batuti de vant si ploaie, asa cum unora va place”, punctează Dan Dinu în scrisoarea deschisă publicată pe pagina sa de facebook.