Select Page

Maia Sandu a vorbit „înfocat” și „exclusiv” despre „Moldova europeană” de la tribuna din Piața Marii Adunări Naționale, constată critic jurnalistul de peste Prut Ștefan Secăreanu, după marele miting organizat duminică la chemarea actualului președinte al Republicii Moldova.

„Maia Sandu a făcut eforturi oratorice nemaiîntâlnite pentru a ne convinge că suntem europeni, multietnici și multiculturali, articulând de la aceeași tribună fraze-clișeu în toate limbile vorbite în acest teritoriu românesc înstrăinat: rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară…

Pe tot parcursul discursului său, Maia Sandu nu a pomenit și a căutat cu premeditare să nu pomenească măcar un cuvânt despre argumentul suprem, fundamental, al „europenismului” nostru- identitatea noastră românească!” scrie jurnalistul în articolul „Tot neamul” Maiei Sandu. 

„Maia Sandu nu a făcut ceea ce era datoare a face ea în calitate de președinte ales de majoritatea cetățenilor acestui stat- să facă trimitere la o acțiune atât de importantă ca „adunarea națională din 21 mai 2023”, la Declarația de Independență din 27 august 1991, document istoric care exprimă și atestă, clar și irevocabil, identitatea românească a moldovenilor din stânga Prutului!

Nu poți pretinde că ești „europeană” în situația în care continui, ca și stăpânul bolșevic de ieri, să ascunzi adevărul suprem despre moldoveni- obârșia și identitatea lor românească!

Maia Sandu a rostit azi în Piața Marii Adunări Naționale: „Ne-am adunat aici tot neamul”. Vreau să știu în numele cărui „neam” a vorbit azi Maia Sandu: în numele „tot neamului” românesc sau în numele neamului prost de moldoveniști care umblă să ne tot aburească mințile și sufletele?” punctează jurnalistul Ștefan Secăreanu după mitingul la care se estimează că au participat aproximativ 80 000 de persoane.

Citește și: Moldova și UE- întrebări necesare, răspunsuri obligatorii!