Select Page

Lovitură pentru Declic– Tribunalul Cluj a respins cererea de chemare în judecată prin care celebra organizație nonguvernamentală solicita oprirea lucrărilor și a funcționării Barajului de la Mihăileni din comuna Buceș, județul Hunedoara. Rămâne „de neînțeles” motivul pentru care Asociația Declic a recurs la acest gest, se arată într-un comunicat al Apelor Române, devreme ce „Acumularea Mihăileni va proteja de inundații: 16.845 de locuitori, 414 gospodării, 2000 ha teren agricol, 36 km drumuri și 45 km de cale ferată.”

Barajul de la Mihăileni, proiect hidroenergetic a cărui decizie de construire a fost luată acum 36 de ani, nu va fi, astfel, demolat. Vocala Asociație Declic invocase afectarea unei lunci și a unui zăvoi din acest areal, deși în proiect fuseseră deja investite zeci de milioane de euro, lucările erau aproape gata, iar acesta asigura o soluție viabilă pentru alimentarea cu apă a oamenilor din zona Brad- Crișcior. Procesul a fost soluționat prin Hotărârea judecătorească nr. 2721 / 15.11.22 a Tribunalului Cluj.

Cei de la Declic au dobândit notorietate și prin alte câteva acțiuni surprinzătoare, notează R3media. Ei au cerut de-a lungul timpului schimbarea ritualului de botez ortodox, acordarea de vize pentru afgani și au oprit o petiție împotriva vaccinării obligatorii care începea să strângă semnături pe propria platformă. Apariție constantă la celebrele convocări ale societății civile lansate în momente cheie de președintele Iohannis, Asociația Declic s-a sprijinit de-a lungul timpului pe celebrele granturi norvegiene și pe rețeaua fundațiilor pentru o Societate Deschisă finanțată de George Soros.

Citește și: „Pasiunea pentru mediu” ca pretext al sabotajului economic