Select Page

Baie de mulțime a premierul Ungariei la Sfântu Gheorghe: prezent la lucrările Universității de Vară Balvanyos, Viktor Orban a dat o fugă la meciul dintre Sepsi OSK și Olimpija Ljubljana, din preliminariile Conference League. Fanii echipei Sepsi Sfântu Gheorghe au scandat „Ria, Ria, Hungaria” la apariția premierului maghiar, potrivit Digisport. De-a lungul partidei, spectatorii l-au ovaționat și aplaudat minute întregi la scenă deschisă pe Viktor Orban.

„Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”, a declarat patronul de la Sepsi, Laszlo Dioszegi, potrivit Știri pe surse. Alături de Viktor Orban s-au aflat și oficialii români din Guvernul României, Kelemen Hunor sau Eduard Novak, ministrul Sportului din România, dar și Marco Rossi, selecționerul Ungariei. În tribune s-a intonat, din nou, „imnul Ținutului Secuiesc”.

Este de notorietate implicarea guvernului Ungariei la Sepsi Sfântu Gheorghe, club care a primit aproximativ 3 milioane de euro anual. Banii au mers către dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte pentru centrele de copii și juniori. Partida de joi seara nu a fost transmisă în direct la TV, dar a putut fi vizionată pe canalul de Youtube al celor de la Sepsi, cu comentariul în limba maghiară. Gazdele au învins echipa slovenă cu 3-1, grație golurilor marcate de Ștefănescu și Păun, plusate de un autogol.

Universitatea de Vară de la Băile Tușnad revine după o pauză de trei ani, datorată pandemiei, cu semninarii, discursuri și dezbateri, precum și cu tradiționala tabără studențească maghiară, în perioada 19-23 iulie. Discursul lui Viktor Orban este așteptat vineri sau sâmbătă, premierul ungar fiind însoțit de numeroși oficiali de la Budapesta. Edițiile trecute au asigurat, în mijlocul României, o scenă pe care s-au făcut declarații politice incendiare.

Citește și: Budapesta țese de zor la planuri anti-Trianon