Select Page

Încep să nu mai am urmă de dubii și chiar să dau rateu când încerc, de dragul echilibrului, să mi le fabric: sub ochii noștri tocmai se consumă un asalt feroce, pe toate fronturile, asupra normalității.

În Parlamentul European, tocmai a trecut Raportul Matic. Raporțelul ăsta, șenilat de atâta progres, face din avort un drept fundamental al omului, în timp ce anulează, practic, libertatea de conștiință a doctorilor care vor avea de-a face cu cereri de chiuretaj. Mai pe scurt: dreptul la pruncucidere bate și dreptul la viață și pe cel la libertate de conștiință. Așa cum raporțelul bate la fundul gol deopotrivă natura și logica elementară, consfințind că bărbații pot rămâne însărcinați și trebuie ajutați să-și ducă sarcina până la soroc fără poticnire în vreun semn de întrebare.

Același raport e și motor al impunerii educației sexuale în școli. Și, uite așa, ne îndreptăm privirea spre acasă, unde subiectul a generat nu doar discuții aprinse, ci și confirmarea faptului că asaltul e pe cât de concret, pe atât de lipsit de scrupule. Supărat-foc pe Senat că nu a fost de acord ca ora de educație sexuală să se predea în școli fără un acord prealabil al părinților, premierul Cîțu introduce teorema lui „vrei, nu vrei, eu tot ți-o vâr” în ecuație. Și, micționând pe rostul Parlamentului și implicit al democrației, anunță că educația despre cum se face sexul va fi impusă oricum copiilor, părinților rămânându-le opțiunea „ca la religie”.

Că Cîțu se simte pe un mare val, de pe care nu mai ține cont nici de frică, nici de rușine, curg probele una după alta. Logica e făcută zob în cazul vaccinării, când la unison cu Iohannis, e prezentată ca un uriaș succes, deși e un dezastru în raport cu țintele pe care și le stabiliseră. Șiretenia ia loc de principialitate și respect necondiționat al spiritului legii, după cum vedem în cazul Societăților de Radio și Televiziune, unde s-au impus șefi interimari prin Birourile Permante, nu prin vot în plenul Parlamentului, pentru a nu se mai ajunge pe mâna Curții Constituționale care ar da din nou de pământ cu numirile. Iar dorința de a ocoli Parlamentul pentru a legifera nici măcar nu mai face uz de aparențe și mimări, fiindcă Cîțu ne anunță că vrea tare de tot cu ordonanțele de urgență.

Să adăugăm și nebunia măsurilor din ultimul an, că tot vin diverse anulări de prin instanțe. După ce a admis că zeci de măsuri au fost date din burtă de la începutul anului, fără publicare în MO sau măcar semnături prin care să fie asumate, Curtea de Apel Cluj, de exemplu, anulează Hotărârea de Guvern  privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021…

Dragilor, nu știu ce impresie vă lasă vouă toate cele de mai sus (și cele pe care nu le-am mai pus aici, însă care curg-cascadă sub ochii noștri), dar eu tare mă tem că, în felul ăsta, ne putem pomeni cu vreo lege că soarele răsare de la apus. Sau că mersul în mâini e mai bun decât cel în picioare, că șofatul e mai eficient dacă amplasăm volanul sub scaun și traversarea o facem pe roșu, că chifla chiar se mănâncă „pe partea cealaltă”, ca-n bancul cu milițianul și dentistul. De ce nu, că operația de eliminare a ultimelor două perechi de coaste devine gratuită și este încurajată unional, fiindcă e drept fundamental să faci opțiune sexuală din mitul ăla urban despre Marilyn Manson…