Select Page

Premierul Florin Cîțu a ținut să „taie panglica” evenimentelor-pilot oferite exclusiv publicului vaccinat și s-a prezentat sâmbătă seara la spectacolul „Dineu cu proști” de la Teatrul Național din București. Deși era vorba de prima zi în care masca nu a mai fost impusă în exterior, premierul a apărut în poarta instituției gata-mascat.

„O zi care a început wow și se termină la fel. Mi-a făcut o mare plăcere să merg, în această seară, la evenimentul-pilot, “Dineu cu proști”, la Teatrul Național București”, a mărturisit Florin Cîțu după spectacol pe pagina sa de facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piesa face parte dintr-o serie de patru evenimente culturale experimentale aprobate de CNSU pentru a testa revenirea publicului în instituțiile de cultură, închise în ultimul an ca măsură anti-pandemică. La evenimentele de acest gen este permis accesul doar persoanelor vaccinate, în limita a 75% din spațiul interior destinat actului cultural, fiind implicit îngrădit accesul persoanelor nevaccinate sau care au dobândit imunitate naturală trecând prin boală. La intrarea în clădire se scanează cartea de identitate, iar aplicația de pe dispozitivele puse la dispoziție de STS îi identifică pe cei care s-au vaccinat. Măsura este tot mai aspru criticată, întrucât ar duce la segregare socială și ar forța redefinirea normalității odată cu îngrădirea unor drepturi și libertăți garantate constituțional pentru toți cetățenii.