Select Page

Cuprins de entuziasmul anunțului pe care tocmai îl face, ministrul Drulă a „scăpat” miercuri ceea ce pare a fi „lumina călăuzitoare” a construcției de autostrăzi din România. Nu, nu este vorba de conectarea provinciilor românești, ci de… legarea Sibiului de Bruxelles, capitala UE!

Tânărul ministrul al Transporturilor şi Infrastructurii Cătălin Drulă ieșise la un briefing de presă după şedinţa de Guvern, să anunțe că în curând se vor depune ofertele pentru lotul 2 al segmentului Lugoj-Deva din autostrada A1. „Ei bine, în sfârşit s-a ajuns la un acord cu acel constructor şi se poate debloca licitaţia care deja este lansată, se depun clarificările acolo şi în curând se vor depune ofertele, deci vom avea un constructor care să construiască acele tuneluri şi în sfârşit să avem autostrada continuă de la Sibiu până la Bruxelles”, a declarat Drulă. Porțiunea la care se face referire are 9 kilometri, presupune realizarea a două tuneluri pentru protejarea faunei din zonă și se blocase în instanță.

Reamintim la fel de savuroasa declarație a fostului preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, care afirma cu două zile înaintea summitului de la Sibiu din 2019, decis tot de el în anul 2017: „Am ales Hermannstadt, doar pentru motive strict luxemburgheze. Am vrut să pun punct acestei propagande istorice a germanilor, care spunea că saxonii au fost cei care au populat Transilvania. Este fals, a fost primul fake news din istorie. Luxemburghezii au fost primii. Când am fost în Transilvania, m-am întâlnit cu preşedintele român, Klaus Iohannis, prietenul meu care era atunci primarul Hermannstadtului, am putut vorbi în luxemburgheză. A fost un loc în Europa unde am fost înţeles imediat în luxemburgheză, la Sibiu. Aşa că am ales Sibiul.”