Select Page

„Declarația condiționează primirea copilului în colectivitate la începutul fiecarui ciclu de prezență fizică în spațiul școlar și va fi prezentată la triajul epidemiologic la intarea în unitate”, prevede documentul în funcție de care elevii vor fi primiți sau nu în școli, anunță EduPedu. Părinții vor atesta prin declarație, pe care elevul o va purta asupra lui în mod obligatoriu, faptul că în ultimele 14 zile:

  • Copilul nu a prezentat simptome specifice unei afectiuni cu potential infectios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).
  • Copilul nu a fost diagnosticat cu COVID-19
  • Copilul nu a venit în contact cu o persoană testată pozitiv pentru această afecțiune.
  • Nu voi aduce copilul în colectivitate dacă prezintă simptome specifice unei afecțiuni cu potențial infecțios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți de respirație, diaree, vărsături, rinoree, etc).

Părinții nu vor avea acces în școală sau în curtea acesteia decât cu acordul directorului. În declarație este prevăzută și situația în care școala se va întrerupe și elevii vor reveni la cursuri, iar ordinul de ministru cuprinde mai multe instrucțiuni și sfaturi pentru părinți, precum următorul: „Explicați-i copilului că, deși școala se redeschide, viața de zi cu zi nu va fi la fel ca înainte, deoarece trebuie să avem grijă de noi și să evităm răspândirea infecției”. Accesul în școală îi va fi interzis copilului dacă acesta are o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. Declarația poate fi consultată AICI.