Select Page

O fotografie cu Școala Gimnazială „Marin Sorescu” numărul 194 din București răscolește publicul american, după ce a fost difuzată de Washington Post la rubrica „Cele mai bune imagini ale săptămânii”. Aflată în Sectorul 4, școala bucureșteană s-a remarcat prin picturile de pe ziduri care ilustrează un astronaut în spațiu, înconjurat de numeroase planete, dar și de două icoane, scrie Evenimentul Zilei.

Desenele au fost realizate anul trecut, iar fotografia publicată de cotidianul american a fost făcută chiar în ziua în care Primăria Sectorului 4 prezenta măsurile luate de autorităţi pentru protecţia elevilor și a cadrelor didactice la Şcoala Gimnazială nr. 194, în vederea susţinerii examenelor naţionale din acest an pe fondul pandemiei de COVID-19.

Școala din fosta mahala Mandravela își deschidea pentru prima dată porțile pe 15 septembrie 1967. Numele zonei vine de la Hanul Mandravela (zona Pieței Sudului) care a fost multă vreme un reper al locului din fața Dealului Văcăreștiului. Numele provine de la cuvântul „mandră”, dat cabanei din spatele cârciumii, care era construită din nuiele și în care se odihneau țăranii veniți cu legume la piețele din București.