Select Page

Economia a încasat peste tot, din plin, lovitura pandemiei, șomajul a explodat, criza și sărăcia s-au pus cu umanitatea la masă; de trei luni, însă, presa „vede ca prin mască” toate acestea, după cum relevă și un studiu al RealClearPolitics realizat pe câteva posturi din spațiul anglo-saxon și preluat de Cotidianul.

Potrivit studiului, CNN, BBC, MSNBC și Fox au alocat 3-10 ore zilnic pentru afișarea numărului de morți, infectați și alte informații legate de coronavirus, în timp ce pierderea locurilor de muncă și-a găsit loc de ordinul minutelor în programe. Menționarea „șomajului”, „șomerilor” și a „pierderii locurilor de muncă” are o pondere de doar 10-20% din cea a  „morților”, „deceselor” și „infecției”. Asta, în cazul relatărilor. Graficele și burtierele au fost trasmise aproape în permanență.

Citește și: Aceasta este adevărata pandemie! Pandemia financiară!

Aceeași abordare părtinitoare în criza actuală se consumă zilnic și în presa de la noi, unde au ajuns să se numere „morți” și în lipsa decesului sau în zile inexistente în calendar. Mesajul subliminal picurat zi de zi în urechile publicul are, totuși, o nuanță locală: sub pretextul „ajutorului la timp de criză”, guvernanții au aprobat pomparea a 200 de milioane de lei către presă, în timp ce se împrumută de pe piețele externe pentru a acoperi deficitul bugetar.