Select Page

Valoarea sancțiunilor aplicate în România pentru părăsirea domiciului „fără motiv” se apropie de 10 milioane de euro la mai puțin de o săptămână de la intrarea în vigoare a Ordonanție Militare nr.3, potrivit autorităților, care au anunțat și că vor mări amenzile.

„Minim 2.000 de lei, maxim 20.000 de lei, faţă de minim 100 de lei şi maxim 5.000 de lei, cum era până acum (…) La sancțiunea principală se pot aplica și una sau mai multe sancţiuni dintre: confiscarea bunurilor, interzicerea accesului la bunuri, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu duminică seara.

În acest moment, este așteptată intrarea pe Scenariul 4 de acțiune, odată cu depășirea oficială a 2000 de cazuri de infectare cu covid-19 în România. Interesant este că pentru Scenariul 4 erau prefigurate măsuri precum interzicerea adunărilor publice cu mai mult de 100 de participanți și suspendarea cursurilor în sistemul de învățământ, măsuri luate încă de la primele scenarii.