Select Page

UPDATE 04.03: Un alt sondaj realizat după comasare confirmă, cu plus de acuratețe, tendințele-surpriză manifestate de electorat după anunțarea acestei măsuri. Realizat de Sociopol, studiul propune variante de răspuns în funcție de participarea sau nu pe aceleași liste a PSD și PNL. Rezultatele publicate de sociologul Mirel Palada grăiesc de la sine:

Știrea inițială

Un sondaj de opinie realizat după anunțarea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare aduce în prim-plan informații explozive. Potrivit studiului INSOMAR prezentat de Realitatea Plus, în opțiunile electoratului conduce coaliția PSD-PNL cu 40,8% din intenția de vot. Marea surpriză este procentul înregistrat de ocupanta locului doi: Alianța pentru Unirea Românilor trece de 30% din preferințele electoratului, potrivit studiului.

Proaspăt înființata alianță intitulată „Dreapta Unită” de fondatorii săi USR, PMP și Forța Dreptei  nu pare să convingă: doar 11,5 % dintre cei chestionați ar pune ștampila pe aceasta. UDMR  se situează la 4,5%. Potrivit aceluiași sondaj, doi din trei români nu se declară influențați de comasare, iar 46% susțin că nu intenționează să meargă la votul pentru Europarlamentare.