Select Page

„Obligația de a încasa prin bancă sau digital orice sumă mai mare de 1000 de lei nu doar că pune tone de bani nemeritați în conturile băncilor și ale platformelor de plăți digitale, dar este și anticonstituțională.(…) Potrivit regulii limitării plăţilor cash, impusă de noua lege, pur şi simplu 50% din populaţia ţării nu va mai putea participa la viaţa cetăţii şi nu vor putea intra în comerţ pentru că nu au acces la plata digitală”, susține avocatul Gheorghe Piperea.

„Cu o mână, guvernul a luat 2% din cifra de afaceri a băncilor, iar cu 143 de mâini le-a dat limitarea/neutralizarea plăților în numerar fizic și libertatea de a tripla comisioanele. Pentru 100 de lei depuși/retrași, vom plăti minim 10 lei băncii.  Bonus: cel mai târziu în februarie 2024, impozitul de 2% pe cifra de afaceri a băncilor va fi eliminat, de frica majorării dobânzilor la creditele de stat și de consum”, scrie acesta pe pagina sa de socializare.

În plus, atrage atenția Gheorghe Piperea, „tronează două realități remarcate și făcute publice de premierul Ciolacu:

– evaziunea fiscală se situează azi la 10% din PIB, adică la cca 40 de mld euro anual;

din împrumuturile contractate de guvern în plandemie, 100 de mld lei (20 mld euro) au rămas fără urmă: pur și simplu, nu se știe unde sunt și ce s-a făcut cu ei.”

„Așadar, obligativitatea plăților și încasărilor prin bănci, existentă de 27 de ani în România, nu a eliminat nici falimentele bancare, nici evaziunea fiscală. Nici măcar nu le-a redus sau prevenit. Dimpotrivă, au proliferat mereu.

Bonus: nimic nu ne asigură că plafoanele actuale (excepția de la REGULA plăților prin virament bancar/digital) nu vor fi și mai reduse și că, ulterior, la finalul experimentului cu broasca fiartă la foc mic, nu se va trece la eliminarea oricărei plăți cu numerar.

Ce mai rămâne, ca scop al acestor reglementări totalitare?

Doar controlul și spionajul permanent al cetățenilor și al afacerilor. Doar monopolul bancar, în asigurări și în gestiunea unor fonduri publice, cum ar fi pensiile și banii de sănătate.  Doar tâlhăriile bancare, cele din asigurări și, mai nou, tâlhăriile digitale”, conchide avocatul Gheorghe Piperea.