Select Page

Platforma România cetățenilor, inițiată de un grup de personalități care încearcă să atragă implicarea activă a românilor în vederea unor schimbări profunde în societate, trece la fapte. Grupul său de inițiativă anunță o primă dezbatere publică pentru vineri, 29 septembrie 2023, la București.

„Trăim într-o țară cu resurse și șanse, dar care are nevoie astăzi de o cotitură chibzuită. (…) Propunem o nouă, temeinică și responsabilă abordare a situației și chemăm cetățenii României să ni se alăture într-un efort de a scoate țara din situația în care a fost adusă”, arată organizatorii.

Andrei Marga, Mircea Coșea, Petrișor Peiu, Gheorghe Piperea, Ilie Șerbănescu, Adrian Severin, Octavian Știreanu și-au anunțat déjà intervențiile în dezbaterea moderată de Cornel Nistorescu, directorul publicației Cotidianul. Vor participa, însă, și alte personalități publice de prim plan din diferite domenii ale vieții sociale, printre care se numără Ion Cristoiu, Cristian Păun, Dumitru Miron, Norica Nicolai, Radu Golban, Ștefan Buzărnescu sau Ilie Paulescu. Principalele teme ale dezbaterii sunt „Starea constituționalității”, „Situația respectării drepturilor și libertăților cetățenești”, „Perspective politice de astăzi” și „Promovarea intereselor României în UE și în lume”.

Dezbaterea va avea loc între orele 12-17, în clădirea „Strata Gallery” din București, str. Parângului nr.76, sectorul 1 (zona Podului Constanța). Lista este deschisă, iar cetățenii care vor să participe la eveniment se pot înscrie la adresa de email romaniacetatenilor@cotidianul.ro.

„Momentul în care ne aflăm este crucial… Suntem, pur și simplu, la distanță de un „click” de totalitarism”, a declarat în emisiunea Drept la Țîntă avocatul Gheorghe Piperea. Mai mult, „97%  dintre români, rețineți această cifră, nu pot să dispună imediat, pentru diverse chestiuni neprevăzute, de suma de 2000 de euro. 2000 de euro este, în momentul de față, o operație”, a punctat Gheorghe Piperea, membru fondator al platformei România Cetățenilor. „Oamenii cu expertiză care vor vorbi pe cele șapte secțiuni vor lăsa în urma lor niște materiale care vor cutremura societatea românească. Aceste materiale vor da și soluții la problemele care există”, a anunțat analistul timișorean Gabriel Marinescu în aceeași emisiune, pe care o puteți urmări integral AICI.