Select Page

Ironia potrivit căreia în România au loc alegeri doar pentru a se stabili cu cine guvernează UDMR ar putea intra în registrul bancurilor vechi, dacă proiectul de lege depus recent în Parlament de către deputatul Radu Cristescu va fi votat de aleși.

„De ani de zile, UDMR, cu al ei statut de ONG, face jocuri politice mari fără a avea și obligațiile partidelor politice… Acest ONG toxic, șovin, extremist, antiromânesc, specializat în șantaj politic de nivel înalt, și care militează pentru separatism teritorial, trebuia scos demult în afara legii pentru acțiunile sale, inclusiv susținerea îndîrjită pentru teroriști condamnați de justiție.

Dacă asta nu se poate, atunci trebuie făcut măcar altceva: să fie obligată să renunțe la statutul de struțo-cămilă și să devină partid politic cu acte în regulă. Ajunge cu privilegiile, ajunge cu pomana de la stat”, scria parlamentarul social-democrat pe pagina sa de socializare, justificând proiectul prin care intenționează să pună punct „răsfățului” UDMR.

Și momentul a sosit: „Ce am făgăduit acum o săptămînă a devenit realitate: ieri, împreună cu mai mulți colegi parlamentari liberali, în frunte cu Adrian Cozma, am introdus în Camera Deputaților un proiect de lege prin care facilitatea oferită abuziv unei grupări politice, acum aproape un deceniu, privind accesul în parlament prin obținerea a minim 20% din voturi în minim 4 județe să fie eliminată. Și să nu ne ascundem după degete: despre UDMR e vorba, căci ea e gruparea pentru care s-a născocit această aberație electorală, care, în numele ocrotirii – firești – a drepturilor unei minorități, a transformat struțo-cămila maghiară în arbitrul mai tuturor guvernărilor. Prezenți mereu la profituri, dar niciodată la deconturi politice. În calitate de ardelean și de deputat de Satu Mare, cunosc profund relația dintre minoritari și majoritari în Transilvania și pot spune cu fermitate: e obligatoriu să eliminăm privilegiile UDMR și să oferim șanse egale, oneste, tuturor. Sper ca toți colegii noștri să înțeleagă utilitatea acestui demers legislativ și să îl voteze cît mai curînd”, scrie deputatul pe Facebook.

Amintim că aiuritoarea găselniță, ce alimentează conduita anti-statală a formațiunii chiar la vârful politicii românești, le asigură maghiarilor un număr aproape dublu de parlamentari față de reprezentanții tuturor celorlalte minorități la un loc. Dacă proiectul de lege trece, în mod foarte probabil maghiarii ar urma să fie reprezentați în Parlament după aceleași criterii de care beneficiază celelalte minorități din România.