Select Page

„Deci, pentru comoditatea de a nu fi controlați la graniță – un interes personal minor – și niscai interese pecuniare, vrem ca granițele interne să dispară, deci, implicit, ca națiunea noastră să se topească în UE, să dispară practic, în timp?” se întreabă dr. Afrodita Iorgulescu, Profesor Emerit la A.S.E. București, într-un articol scris pe marginea aderării la Spațiul Schengen și publicat de Cotidianul.

„Unii istorici ne spun că nu avem de ales, că e mai bine să ne topim în vestul Europei decât în estul Europei – observați aceeași logică binară simplificatoare, greșită, nocivă, care îndeamnă la abandonarea oricărei lupte… Eu nu am spiritul de turmă, ca oile care se duc în prăpastie luându-se după oile din față.

Eu nu dau libertatea pe siguranță cu orice preț, nu abandonez lupta când există speranță de victorie. Eu cred că România – națiunea română – poate și trebuie să existe, albă și creștină, pe picioarele ei, chiar dacă va fi un David în luptă permanentă cu un Goliath”, scrie dr. Afrodita Iorgulescu, de profesie matematician.

„Imaginați-vă că într-un bloc de locuințe se decretează că granițele – adică ușile de intrare în apartamente – sunt desființate, ca să se poată circula liber în tot blocul. Mai mult, că vi se cere să fiți solidari și să acceptați să locuiască în apartamentul dumneavoastră persoane străine.

V-ar conveni? Asta făceau comuniștii, te obligau să accepți un străin să locuiască în apartamentul tău, în casa ta. Ce este deci globalismul? Un comunism generalizat, de la nivel de individ, la nivel de țară! Vă place? Mie, NU!” mai scrie dr Afrodita Iorgulescu în articolul a cărui argumentație o puteți citi integral AICI.