Select Page

„Ridicarea MCV este o falsă victorie”, detonează europarlamentarul român Cristian Terheș entuziasmul general pompat în forță opiniei publice, momentul marcând pentru România „o noua etapa in pierderea suveranitatii sale in raport cu birocratia europeana” în opinia sa.

„Celor care se bucura din naivitate (altii se bucura si la ordin!) de pretinsa victorie obtinuta prin ridicarea MCV, le recomand sa citeasca cu atentie raportul, sa vada care e pretul platit si ca, de fapt, Romania nu a castigat nimic, ci a pierdut.(…) De la inceputul si pana la finalul raportului, Comisia Europeana subliniaza ca monitorizarea va continua nu doar in cadrul Mecanismului Rule of Law, aplicabil tuturor statelor membre, cat si, mai ales, in cadrul PNRR, care a preluat toate punctele importante din MCV”, detaliază europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș pe pagina sa de facebook.

Guvernele României din 2020 incoace au avut grija sa mute MCV in PNRR, ce chiar este un mecanism de constrangere avand cea mai puternica sursa de presiune asupra tarii: banii.

Altfel spus, ridicarea MCV e un joc de glezna pentru prostit lumea: va lasam sa iesiti de sub MCV, care oricum era caduc, pentru ca v-ati bagat singuri conditionalitati in PNRR. Verificarea jaloanelor din PNRR e facuta, printre altii, de Cristian Ghinea de la USR, cel care a si facut PNRR-ul cu acceptul PNL-ului si a lui Iohannis”, explică Terheș.

El subliniază legătura dintre recentele modificări aduse legilor justiției și anunțul privitor la ridicarea MCV. „Daca in perioada stalinista a anilor ’50, cand Romania era sub ocupatie sovietica, oameni erau condamnati pentru fapte comise cand acelea nu erau incriminate de legea comunista, acum vor fi oameni condamnati in Romania pentru fapte ce sunt prescrise, doar pentru ca pretinsul interes financiar al UE o cere.(…) Comisia Europeana va monitoriza de acum inainte Romania sa se asigure inclusiv ca justitia incalca propria Constitutie si drepturile fundamentale ale cetatenilor, pentru ca la schimb Romania sa poata beneficia de fonduri europene, la care tot Romania contribuie.

Faceti print screen la tot ce scriu cei care lauda acest atac la suprematia Constitutiei si suveranitatea Romaniei, pentru ca va veni timpul cand vor spune ca ei nu au sustinut ce sustin acum”, punctează în final  europarlamentarul român Cristian Terheș.