„Interesele UE nu pot fi opuse intereselor naționale ale statelor membre și, prin urmare, nu se poate cere unui stat membru să renunțe la identitatea sa națională, care îi circumscrie interesele naționale, pentru a da prioritate unui așa zis interes european distinct, a cărui supremație ar trebui recunoscută”, scrie prof.dr. Adrian Severin într-un articol publicat de Cotidianul după ce sesizările pe „legile justiției” au fost respinse de judecătorii CCR.
„Să fim bine lămuriți! Intrarea României în UE nu a reprezentat actul de renunțare la identitatea noastră națională, ci, dimpotrivă, un acord menit să ne întărească națiunea prin punerea acelor interese românești, identificate ca fiind comune cu interesele celorlalte națiuni membre, în administrarea unor instituții europene comune, organizate și controlate în comun.(…) Iar sinteza identității naționale exprimată în limbajul dreptului este Constituția. Putem da prioritate oricărei legi adoptate de legislativul european care ar intra în contradicție cu legile adoptate de legislativul român, dar numai în măsura în care aceasta respectă Constituția României și astfel exprimă identitatea națională a statului român ca formă de organizare politică a poporului român. Dacă renunțăm la asta renunțăm la identitatea noastră, la interesele noastre circumscrise de ea și la statul nostru” punctează Severin.
„Pe astea le spun eu, unicul român în viață care a participat direct, în cadrul Convenției pentru viitorul Europei, la negocierea intensivă și redactarea efectivă a textelor alcătuind în prezent substanța Tratatului UE (Tratatul de la Lisabona) și care știe exact ce s-a dorit și s-a convenit. Acest tratat a putut fi semnat de România și ratificat de Parlamentul român numai întrucât a fost conform cu principiile și normele înscrise în Constituția României. Conformitate care trebuie menținută și în aplicarea lui.
Să nu uităm: Constituția a fost adoptată de poporul român suveran prin referendum și ea nu poate fi modificată decât numai de poporul român, tot prin referendum. Intrând în UE, repet, România nu a cedat suveranitate, ci doar a delegat exercițiul unora dintre atributele suveranității, cu posibilitatea de a revoca delegația, după caz.
Citește și- Singura soluție: „Prin noi înșine”!
Iată de ce, aflând de decizia CCR, am afirmat, fără ezitare că, prin acest act de trădare, CCR s-a sinucis, trăgând în mormânt, odată cu ea, și suveranitatea statului român. Prin efectul acestei decizii Constituția nu mai este legea supremă a României. Interesele oligarhiei europene trec înaintea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români. Identitatea națională a sistemului constituțional românesc a fost abandonată. În statul român guvernarea legii a încetat, iar democrația națională nu mai există. Poporul român nu mai este singurul îndreptățit să stabilească regulile care organizează statul său. România nu va mai fi o țară, ci un teritoriu. Românii nu vor mai fi un popor, ci o populație”, concluzionează prof. dr. Adrian Severin.