Select Page

Nu este doar portul Constanța: „ei au încercat să pună mâna pe toată industria constructoare de vapoare, plecând de la Mangalia și terminând cu Orșova”, explică analistul Gabriel Marinescu jocul făcut de olandezi împotriva aderării României la Spațiul Schengen. Pe lângă multe alte destăinuiri, acesta a lansat și un avertisment în cadrul emisiunii Drept la Țîntă de la Tele 9TV: „sunt probleme pe care noi trebuie să le discutăm, cei responsabili trebuie să arate și fața nu prea curată a Spațiului Schengen”!

Referitor la „Armata Europeană”, proiect vehiculat „pe la colțuri”, dar tot mai des în ultima vreme, analistul timișorean a spus că „este foarte clar că Germania își dorește această armată(…) Pentru Germania, în momentul ăsta, costul înființării este mult mai mic și justifică recesiunea de-o au”.

Într-o intervenție telefonică plină de informații mai puțin spuse, jurnalistul RRA Mario Balint a punctat pe acest subiect: „despre o armată europeană se vorbește de la momentul în care de Gaulle s-a supărat rău de tot pe NATO și a retras Franța din structurile de comandă ale Alianței(…) Germania are, așa, niște pusee, pe care le are și Rusia, fiind două puteri continentale… putem anticipa mișcările pe care le vor face, ele sunt oarecum tehnic previzibile. Însă eu nu cred că va exista o armată europeană, atâta timp cât NATO nu că este foarte puternică, dar este din nou deplasată spre estul Europei”.

Întrebat cum se vede conflictul de la fața locului, Mario Balint, corespondent de război în Ucraina, a declarat că acesta „arată altfel decât la televizor”, punctând că propaganda a atins o dimensiune pe care n-ar fi anticipat-o cu câțiva ani în urmă. El susține că ucrainenii nu mai cred nici propriile buletine de știri, elaborate „organizat” direct din siajul președintelui Zelenski, nici pe ruși…