Select Page

„Grav, foarte grav este faptul că, alături de pulifriciul Mihailo Podoliak, au sărit și doi pulifrici români” scrie jurnalistul Ion Spânu într-o replică extrem de tăioasă la adresa celor care l-au atacat pe universitarul Andrei Marga pentru afirmațiile recente referitoare la Ucraina.

Citește și: „Ucraina este în frontiere nefirești”

„Adrian Cioroianu este profesor de istorie, deci este primul vinovat pentru declarațiile din acest scandal(…) Măi, Adriene, chiar nu ți-e rușine? Andrei Marga este iliberal și rezonează la ce spun Orban și Putin? Ca profesor de istorie, te întreb: are dreptate Zelenski în ce scrie pe pagina Președinției Ucrainei, adică Bucovina de Nord a fost ocupată de români?scrie Ion Spânu în articolul publicat de Cotidianul.

„În cazul lui Theodor Baconski, lucrurile sînt mult mai grave. Nu pentru că tatăl său, A.E. Baconski era un proletcultist fioros care, așa cum mi-a spus I. D. Sîrbu, îi făcea semne obscene lui Lucian Blaga, aflat pe celălalt trotuar, bucurîndu-se că fusese dat afară de la catedră(…) ăsta e un păcat al tatălui său. El, însă, a uitat de episodul „jacuzzi” și mai are tupeul să scoată capul în lume? (…) Iar dacă ne mai amintim și de cele 3.000 de voturi de la ambasada din Paris, unde același Baconski era ambasador parcă i-am da două perechi de palme pentru obrăznicia lui față de profesorul Andrei Marga!” notează Ion Spânu, amintind „ca să nu avem probleme cu imbecilii” că „pulifrici” înseamnă „individ neînsemnat” potrivit dicționarului.

„Epoca post-adevarului instalata prin progresismul aberant face ca retorica agresiva sa poate inlocui oricand realitatea. Singura optiune “la alegere” este cea declarata valida de sefi, restul rationamentelor fiind atacate abject de catre trapadusii zilei. Astazi, inamicul public este Andrei Marga, un nume respectat al culturii contemporane. De ce este crucificat? Pentru ca a avut curajul sa enunte un adevar istoric banal, accesibil oricarui imberb care deschide un manual de istorie”, notează și Dana Budeanu într-unul dintre celebrele sale, deja, comentarii. „Asa cum Vieru ne demonstra, totalitarismul de rit nou este acela in care toata lumea este “libera” sa gandeasca ca toti ceilalti. In cazul de fata, lucrurile sunt si mai penibile pentru ca asupra afirmatiilor lui Marga este si ridicol sa dezbati. Pe ce ar trebui sa ne contrazicem? Pe istoria Romaniei, pe sufletele eroilor care au murit in razboi sau pe inimile vaduvelor care s-au consolat ca sotii lor au murit pentru idealul national”? completează aceasta sub titlul Românii sunt Andrei Marga.

O postare plină de tâlc strânge mii de aprecieri și pe pagina de facebook a lui Varujan Vosganian. „De când m-am născut (1958) și până acum în țara mea nu a avut loc atacuri terorist.

De când m-am născut și până acum, în țara mea a avut loc un singur jaf armat, în 1959, când a fost prădată o mașină cu bani a Băncii Naționale. De 63 de ani încoace nu a mai existat niciun alt jaf înarmat.

Pentru prima oară, în țara mea, am văzut gaze lacrimogene în 2018, când aveam 60 de ani.

De când m-am născut, în țara mea niciun demnitar nu a fost ucis sau măcar rănit într-un atentat.

De când m-am născut, cu excepția zilelor Revoluției, nimeni nu a tras dinadins sau la întâmplare cu arma asupra unor mulțimi de oameni sau asupra unor instituții publice, fie ele sedii de ministere sau școli.

De când m-am născut, în țara mea nu au existat organizații sau comploturi paramilitare.

De când m-am născut și până acum, îmi prisosesc degetele de la o mână ca să număr de câte ori jandarmii și protestatarii s-au încăierat pe străzi.

Țara mea n-a avut colonii, nu a invadat și nu a subjugat alte popoare, nu numai de când m-am născut, ci dintotdeauna.

Și acum îi rog pe cei care ne monitorizează, ne verifică și ne dau lecții, să ne spună cum a fost la ei din 1958 încoace”, punctează Varujan Vosganian.

Și reacțiile continuă să curgă!