Ecologiștii strigă mobilizarea: Biroul Executiv Național al PER a hotărât demararea unei campanii de semnături pentru naționalizarea prin răscumparare a resurselor naturale și a companiilor de distribuție. Partidul Ecologist Român face apel către toți românii să contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv pentru a putea plăti prețuri mai mici la facturi.
„De la Bruxelles se duce în derizoriu doctrina ecologistă, schimbând paradigme după propriile interese ori lansând teorii alarmante, false ori nedocumentate. După ce s-au dezvoltat fara sa țină cont de vreo regulă, astăzi ne cer să fim ecologişti săraci, pe burta goală şi la mâna lor! Păi nu merge aşa, trădătorilor, vă spune un ecologist!” scrie pe pagina sa de facebook președintele PER, Dănuț Pop.
„A fi ecologist nu înseamnă să fii prost şi trădător! Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat că cea mai ambiţioasă acţiune climatică până în 2030 este închiderea sau transformarea unor activităţi industriale din judeţele Dolj, Gorj, Hunedoara, Mureş, Prahova şi Galaţi.(…) Nu se poate ca în numele accelerării tranziției la aşa-zisa neutralitate climatică, să îți bati joc de resursele naturale ale țării, să distrugi ce mai avem, să vinzi termocentrala Mintia, de exemplu. Hai să închidem tot, doar că ne spun țările dezvoltate că este încălzire globală, doar ca să ajungem să depindem de ei. Au scos din Codul Penal “subminarea economiei naționale” şi nimic nu-i mai opreşte. Poate doar pedeapsa cu moartea i-ar mai speria!”, mai scrie Dănuț Pop pe pagina sa oficială.
Pe lângă naționalizare și crearea unei companii unice de distribuție în domeniul energetic, PER a atacat, pe fondul crizei, și politicile din domeniul bancar. Ecologiștii solicită, printre altele, impozitarea cu 90% a diferenței dintre dobânzile practicate în România și cele din țările de origine ale băncilor străine.