Select Page

Fostul ofițer de informații american Scott Ritter susține că NATO s-a slăbit puternic pe sine furnizând arme Ucrainei, iar refacerea rapidă a capacităților de luptă nu stă chiar la îndemâna Alianței.

„Rusia a nimicit arsenalul Ucrainei, care s-a aflat la dispoziția celei de-a doua armate a Europei încă dinante să înceapă livrările NATO(…), după care a distrus tot ce Alianța a predat Kievului, epuizându-și, astfel, toate rezervele sale.(…) De fapt, Moscova a demilitarizat cu succes Alianța”, a declarat Ritter pe canalul de YouTube al politologului Glenn Dysen, citat de Flux24.

Unele țări ale Alianței au sistat livrările de armament către Forțele Armate ale Ucrainei, tocmai pentru că riscă să ajungă la „nivelul zero al dotării”, iar pentru o refacere rapidă a capacității de luptă ar fi nevoie de o modernizare substanțială a bazei industriale, a mai explicat fostul ofițer al servicului american de informații.

O parte din afirmațiile sale sunt susținute indirect de Institutul Kiel din Germania. Potrivit acestuia, cele mai mari șase țări europene nu au dat Kievului niciun ajutor militar luna trecută, fiind pentru prima dată de la începutul conflictului când se întâmplă asta, notează jurnaliștii de la National.