Select Page

Elena Udrea atacă dur „sistemul” și de după gratii, avertizând într-o postare pe Facebook că sfidarea deciziilor CCR bătătorește calea către subordonarea țării unor puteri străine. „Nu mai exista nici o predictibilitate a actului de justitie, iar consecintele nu sunt doar colapsul in care ne aflam si subminarea statului de drept in tara noastra, ceea ce o face usor de subordonat intereselor economice straine”, scrie fostul ministru.

„Astazi încălcarea Constituției inseamna “doar” ca niste oameni au fost bagati ilegal in puscarie, maine insa poate ca niste judecatori vor decide impotriva Constitutiei si a Referendumului pentru familie, ca un copil poate fi adoptat de un cuplu homosexual, ca proprietatea privata este contrara intereselor UE, deci iti vor lua casa, ca resursele naturale ale României apartin de fapt Germaniei, asa cum deja o instanta a hotărât inchiderea minelor de carbuni si stoparea construirii unei Hidrocentrale din motive de lacuste si carabusi care trebuie protejați.

Astazi copilul meu creste fara mama, maine poate copilul tau va fi determinat sa isi schimbe sexul la 8 ani, astazi Rudel Obreja se lupta pentru viata lui, maine poate ne vom lupta cu totii dupa ce vom fi fost cobaii unor experimente cu noi vaccinuri si noi pandemii provocate. Nu uitați, somnul națiunii naște monștrii!” conchide Elena Udrea, ajunsă în spatele gratiilor după ce judecătorii au ignorat o decizie a Curții Constituționale a României, validând un punct de vedere al Curții de Justiție a UE.

Citește și: „Am crezut în ce au făcut UE și Banca Mondială…”

Dincolo de disperarea Elenei Udrea, afirmații extrem de interesante legate de pioritizarea legislației europene a făcut de curând judecătoarea Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. „Teoretic vorbind, dacă am accepta că dreptul Uniunii Europene – tratatele, regulamentele, directive – ar fi aplicabile peste Constituția României, ar însemna o revizuire de facto a acesteia. Dacă am accepta că sunt situații în care deciziile Curții Constituționale nu sunt obligatorii, înseamnă că actele respective ale UE ar revizui, implicit, acest articol (care prevede că deciziile CCR sunt obligatorii – n.r.) din Constituția României”, a spus ea la Marius Tucă Show.

„Ori Constituția este emanația suveranității poporului român. Se adoptă numai prin referendum. Numai poporul român poate decide modificarea Constituției. Nicio altă autoritate, din România sau din afară, nu poate să dispună cu privire la revizuirea Constituției. Dacă ai accepta că Constituția se poate schimba, nu prin Referendum și că poporul poate fi substituit prin altă autoritate, atunci ai putea vorbi de renunțarea la suveranitate” a punctat Dana Gîrbovan.