Select Page

Uciderea jurnalistei Daria Dughina a fost ordonată, a precizat duminică pentru agenția rusă de stat Tass serviciul de presă al Comitetului de Investigații al Federației Ruse. Fiica lui Alexandr Dughin a murit în explozia unei mașini în care trebuia să se afle și controversatul politolog rus poreclit „creierul lui Putin”.

Potrivit relatărilor presei locale, atât Daria (30 de ani), cât și tatăl ei se întorceau de la festivalul „Tradiția” organizat la muzeul Pușkin din Bolshie Vyazyomy, regiunea Moscovei, iar Alexandr Dughin (60 de ani) trebuia să fie în mașină, însă a decis să se întoarcă acasă cu alt vehicul.

„Fiica creierului războiului din Ucraina este spulberată de o mașină capcană la Moscova: Daria Dughin, asasinată într-un atac destinat tatălui ei, Aleksandr” a titrat Daily Mail la scurt timp după miezul nopții, în timp ce presa rusă acreditează ideea că actul criminal a fost pus la cale de ucraineeni, iar pe rețelele de socializare ruse curg fluviu acuzele la adresa Ucrainei.

Ultima postare a lui Alexandr Dughin fusese distribuită pe contul de Facebook cu circa 12 ore înainte de atentat și o prezintă pe fiica sa într-un interviu pe tema războiului. „Situația din Ucraina este tocmai un exemplu de ciocnire a civilizațiilor (…)Evenimentele din 2014 din Ucraina, Maidan, susținute cu atâta fervoare atât de Nuland, cât și de celebrul soldat al ultraglobalizării Bernard-Henri Levy, au reprezentat un punct de cotitură, de fapt au deschis ușa pentru instaurarea unei dictaturi mondialiste direct asupra Ucrainei. În plus, elementele liberale și naționaliste, care erau mai mult sau mai puțin neutre înainte de 2014, au făcut front comun cu o agendă globalistă și pro-americană. Timp de 8 ani, în Ucraina, rusofobia a fost cultivată prin diverse programe și istoria a fost rescrisă, până la masacrarea fizică a rușilor: aceiași 8 ani teribili pentru Donbass, cu bombardamente zilnice. Publicul francez o poate auzi – documentarista Anne Laure Bonnel, martoră a acelor 8 ani în Donețk, care nu se teme să spună adevărul în filmele și interviurile sale. Sprijinul unanim al Occidentului pentru Ucraina în 2022, aprovizionarea cu arme la o scară de neimaginat – totul sună ca o agonie. Agonia unui regim globalist care începe să piardă teren în fața multipolarității. Pentru mine, cea mai importantă durere este că Europa a cedat influenței propagandei globaliste și că, în loc să rămână neutră, a trecut de partea războiului” declara Daria Dughina în interviu, potrivit Activenews.

Într-o primă reacție a Kievului referitoare la atentat, consilierul prezidențial Mihail Podolyak a spus că Ucraina nu are nimic de-a face cu aruncarea în aer a mașinii în care se afla fiica lui Alexandr Dughin. Cu doar câteva ore înainte de atentat, președintele Volodimir Zelenski anunțase că se teme că Rusia ar putea încerca să facă ceva „extrem de crud” pe 24 august, când ţara sa sărbătoreşte Ziua Independenţei, transmit agențiile internaționale de presă.