Select Page

„De luni bune, în România ia amploare un fenomen dramatic: crearea de perdele mediatice de fum pentru a lăsa falsa impresie cetățenilor că avem un președinte, o coaliție și un guvern care lucrează la vreme de război și de criză economică, atunci cînd, de fapt, totul băltește, iar țara trăiește din împrumuturi usturătoare” remarcă jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob într-un articol pentru Inpolitics.

„Facturile la energie cresc necontenit, la fel inflația, la fel Roborul, la fel dobînzile la care se împrumută masiv pe plan extern. Oamenii sărăcesc vertiginos(…)Deficitul de cont curent al României este în creștere, și va ajunge anul acesta la circa 7% din PIB. Mulți specialiști spun că inflația reală din România e sărită acum de 25%; cît va fi la 31 decembrie? Prețurile în industrie au explodat, cresc masiv și importurile. Cresc costurile angajatorilor, cresc taxe și impozitele clasice, se inventează permanent altele noi” punctează jurnalistul.

„Nu se discută ce facem cu minele și cu centralele pe cărbuni, temă majoră în UE, noroc că ministrul Energiei ne dă vestea minunată că suntem în grafic cu reactorul nuclear modular, care va începe să livreze curent peste vreo 10 ani dacă totul merge bine.

Guvernul le promite 40.000€ românilor din străinătate pentru a se întoarce în țară, dar nu se înghesuie nimeni, în schimb ministrul Muncii atrage atenția că numai anul ăsta musai să aducem 100.000 de muncitori indieni, nepalezi ori pakistanezi, că suntem în cofă cu forța de muncă.

Sunt toate acestea probleme care preocupă major guvernele europene; nu și pe al României. Care are permanent altă agendă” scrie Bogdan Tiberiu Iacob sub titlul Noul sport preferat al guvernanților: ne iau de proști și ne trimit după fentă.

Citește și: „Niște fanarioți fără de cusur” și noua „Înaltă Poartă”

„Dincolo de plimbări, guvernanții dau, oricum, tot felul de mesaje omagiale la tot felul de ocazii, pare că agenda publică a devenit una strict de protocol. Peste asta, cum spuneam, avem teme parazite, dar generos disecate de presa main-stream.(…) Între timp, o știre mică ne informează că, potrivit ultimelor sondaje, peste jumătate dintre români consideră că situația generală era mai bună în comunism”, conchide usturător jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.  

Foto: Caricatură de Constantin Pavel