Select Page

Cursul evenimentelor stârnește reacții tăioase printre vocile încă libere și nealiniate de pe la noi. „E fabuloasă karma asta, cum funcționează ea fără de greș. Securitatea a făcut tot posibilul să pună țara pe tavă Imperiului, să o facă pachet să o dea la stăpîni. Au arestat boierii locali, au călcat în picioare democrația, au făcut vrute și nevrute, numai să iasă cum zic ducii și baronii de Bruxelles. În douăzeci de ani, au înfrînt orice rezistență de autonomie și de suveranitate. Niște fanarioți fără de cusur. Acuma, ce fac distinșii bruxellezi? Vin și taie pensiile speciale fix slugilor credincioase. Săracele slugi, cum își primesc ele răsplata cu vîrf și îndesat. Fanarioții noștri s-au trezit trădați. Ah, ce dureros. Cum zicea guvernatorul? Ghinion. Ah, ce-mi place cum funcționează karma. Beți încet, căci conține dreptate. De-aia mare, cosmică, istorică”, scrie sociologul Mirel Palada pe pagina sa de facebook.

„Comisia Europeană cere României să impună pentru sezonul rece o temperatură de maxim 19 grade în instituțiile publice. Începând cu spitalele, școlile, universitățile, instanțele și administrațiile fiscale sau locale, desigur, sclaveții noștri din administrație se vor conforma”, semnalează avocatul Gheorghe Piperea.  

„Germania și Franța închid iluminatul public, stabilesc programe de “sobrietate” energetică și alimentară (raționalizare) și, în mod foarte onest, solicită statelor UE care, aparent, au mai multe rezerve și resurse de acest gen, să le pună în comun, la nivel european, ca să ajungă la toți, inclusiv până in fund la doamna taxatoare oiropeană. Evident, România este vizată în mod primordial, căci noi avem, se pare, rezerve și resurse (chiar dacă noi, vulgul, nu știm asta și nu o vedem pe facturi rezonabile). Adică, Germania și Franța pretind solidaritate de la săracii Europei, acum, când au dat de greu, cu toate că,

– primo, și-au creat singure dependența față de resursele energetice ruse, extinzând dependența la nivel european,

– secundo, au creat penurie energetică și alimentară, impunând nebunescul green deal,

– terzo, au sărăcit populația proprie împrumutându-se halucinant și determinând scăderea puterii de cumpărare a banilor prin tipărirea de bani suplimentari, ieftini, aruncați din elicopter în capul marilor și falimentarelor lor corporații frauduloase.

La greu, hai să le luăm săracilor și puținul pe care îl au. La bine, nu îi acceptăm pe săraci nici la masa firimiturilor rămase după festinul granzilor: sunt corupți prin definiție, sunt medievali, sunt risipitori, nu prea le au cu “valorile” oiropene, deci îi ținem în viteza a treia sau a patra, la periferia colonială a centrului”, scrie avocatul pe pagina sa de facebook.

„Ca în Evanghelia după Matei : cui are, i se va mai da; cui nu are, i se va lua și puținul pe care îl are. Să fie clar: de vreme ce

– România nu a putut să își salveze nicio întreprindere de teama cerberilor ajutorului de stat (excepție face Oltchim, salvat de mine, iar nu de stat – am înfrânt Comisia Europeană la ea acasă în această luptă), în timp ce corporații frauduloase franceze sau germane au fost cadorisite cu zeci și sute de miliarde, uneori cu prețul falimentului unor țări ca Grecia,

– țara asta, a noastră, a fost transformată în colonie de consum,

– stăm de 12 ani, în mod ilegal, sub monitorizarea MCV, cu consecința ștampilei de sistem judiciar corupt și riscant,

– drepturile și libertățile și tradițiile noastre ne-au fost furate sub pretextul “luptei” contra diverselor plandemii și crize artificiale și programate,

eu nu sunt de acord cu această punere în comun, la mezat, a resurselor energetice ale acestei țări… Nu pot fi solidar cu bogătașii pentru care milioane de cetățeni români plecați la muncă în străinătate au devenit iobagi. Nici voi nu ar trebui să fiți de acord. Vorbiți, strigați, protestați, nu vă mai lăsați umiliți și obidiți”, mai scrie Gheorghe Piperea.

„Execuția ritualică a ministrului Petre Daea, mascată într-o furibundă campanie declanșată de presa cu epoleți care urlă (mai nou) împotriva securismului, arată cu funcționează Sistemul, da, cu S”, notează jurnalistul Victor Ciutacu.  „Algoritmul e simplu. Băieții veseli care manevrează destine dau drumu’ la brațe și produc ceva umbros despre tine. Și țin acel ceva la sertar atât timp cât ești util, disciplinat și nu deraiezi de la linia dreaptă pe care ți-au trasat-o cu sau fără știința ta. Când le deranjezi interesele sau, pur și simplu, deraiezi de pe șine, umblă la cutia cu maimuțe”, scrie și jurnalistul Victor Ciutacu pe pagina sa de facebook, după ce ministrul menționat a declarat că în mod normal „combat gândacii, nu îi mănânc” și a anunțat întoarcerea la „mămăliga noastră”, catalogând tendințele impuse de Bruxelles drept „împotriva firii”. S-a „apucat de treabă și de deranjat interesele financiare gigantice ale (spre exemplu) industriei alimentare care se reformează întru trecerea la lăcustele new-age, a venit și lovitura de par în frunte. Mânuitorii de stenograme din DNA au scos pe piață, conform vechilor obiceiuri de care nu se dezbară, niște hârtii. În care apare, vai, ce surpriză, „finul”. Ca beneficiar de concurs trucat, blat cu Chesnoiu, la insistențele lui Daea…”, punctează Victor Ciutacu.