Select Page

„E o sursă abisală de adevăruri spuse neintenționat herr Iohannis, când nu citește pe prompter”, remarcă avocatul Gheorghe Piperea după conferința de presă susținută marți de președintele României. „Ia uite ce tocmai zise la o conferință de presă:  “Se pare totuși că pentru această formă de virus, vakseenul nu are efectul sperat, efectul pe care ni l-am dorit. Totuși, se pare că nu se produc efecte mai grave decât până acum”.

Efecte mai grave ale cui? Ale vakseenului?

PS Atrag atenția factchecker-ilor că asta e o știre oficială”, scrie Gheorghe Piperea pe pagina sa de facebook.

În cadrul aceleiași conferințe, președintele Klaus Iohannis a mai spus că nu a dorit să amenințe presa și sursele presei în momentul în care a spus că „știm noi cine” a dat în presă drafturile legilor securității naționale. Ulterior, Iohannis i-a amenințat pe angajații din Departamentul Securității de la Administrația Prezidențială și a precizat că se va îngriji ca „aceste excese” să dispară. „Îmi pare rău că v-ați simțit amenințați, dar nu cred că cei care au lucrat pe aceste drafturi s-au simțit amenințați. Îmi mențin afirmația că nu este normal să fie pus în circulație un draft pe o lege sensibilă. Nu trebuie să vă simțiți amenințați” a spus Iohannis.

Întrebat când va fi gata proiectul România Educată, Iohannis a răspuns: „Se naşte greu, aşa este. Eu sunt convins că vom avea noua legislaţie în acest an. Ea va putea fi implementată cel mai devreme în următorul an şcolar, iar un ciclu de şcolarizare ştim cu toţii cât durează.(…) Au trecut şase ani şi jumătate. Acest lucru arată doar că pregătirea pentru acest proiect a fost dificilă, mai degrabă din motive politice decât tehnice. România educată este un proiect în pregătire şi în desfăşurare”.

Citește și: Poze cu președintele pentru o „Românie Educată”

În contextul în care se vehiculează că ar fi luat în calcul pentru funcția de secretar general NATO și că schimbarea ar interveni până să-și termine mandatul, Iohannis a fost întrebat dacă ar da funcția de șef al statului pe o astfel de numire. „Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, as evalua-o foarte serios si as face o declarație publică”, a răspuns Klaus Iohannis.

Citește și: S-au făcut cărțile pentru Iohannis?