Select Page

Românii pot investi de luni în titlurile de stat Tezaur cu cele mai mari dobânzi de la lansarea programului, anunţă Ministerul Finanţelor: 8,25% şi 8,6%, maturităţile acestora fiind de 1, respectiv 3 ani. Titlurile au valoare nominală de 1 leu, sunt în formă dematerializată, iar dobânzile sunt anuale. În luna iunie, suma investită de români în astfel de titluri s-a ridicat la aproape 1,4 miliarde de lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 4 şi 26 iulie online de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. De asemenea, titlurile pot fi cumpărate în perioada 4 – 27 iulie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, iar între 4 şi 26 iulie 2022 în mediul urban (4 şi 25 iulie 2022 în mediul rural) prin subunităţile poştale ale CN Poşta Română S.A.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute astfel de către stat vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.