Select Page

Traiectoria politică a lui Florin Cîțu pare desprinsă din bancurile de pe vremuri, observă cu sarcasm jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, după ce fostul premier și președinte al PNL a rămas miercuri și fără funcția de Președinte al Senatului.

„Ședință de excludere a tovarășului Bulă din PCR. Ia cuvântul tovarășul prim-secretar și spune:

– Tovarășul Bulă este un leneș, nu muncește, este recalcitrant, se ceartă cu toți colegii, își terorizează familia, își terorizează vecinii, bea, fură, deci propun excluderea din Partid a tovarășului Bula. – Tovarășul Bulă, daca aveți ceva de spus, luați vă rog cuvântul.

Se ridică tovarășul Bula și spune:

– Tovarășe prim-secretar, citiți vă rog caracterizarea mea la primirea în partid.

Sigur, i se îndeplinește dorința. „Tovarășul Bulă este un bun meseriaș, foarte harnic, foarte bun coleg de muncă, exemplu de comportament în familie, în comunitate, cinstit, corect, vertical” etc.

După terminarea caracterizării, spune Bulă:

– Ei, vedeți, tovarăși, ce a făcut Partidul din mine?” amintește jurnalistul celebra glumă din perioada comunistă.

Citește și: Îndatorarea galopantă, misiunea lui Cîțu?

„Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL, de nevoia de coerență, de nevoia deciziilor care trebuie luate la nivelul Guvernului și la nivelul coaliției, au avut loc discuții, au avut loc dezbateri și în urma acestora, președintele Senatului, domnul senator Florin Cîțu, și-a anunțat demisia urmând ca funcția de președinte al Senatului, cu atribuții de delegare va fi ocupată de către doamna Alina Gorghiu”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la orele prânzului.

Amintim că Florin Cîțu, care acum două zile a fost schimbat și de la conducerea PNL Sector 3, era prezentat cu doar câteva luni în urmă de liberali și de către președintele Klaus Iohannis drept „marea speranță a politicii și a României”.