Select Page

Separatiștii de la Tiraspol s-ar implica în strângerea de soldați și ar fi adresat un mesaj tinerilor din auto-proclamata republică transnistreană cu îndemnul de  a se înrola în armata rusă- un text cu acest apel a fost preluat și făcut public de fostul parlamentar al Platformei DA, Alexandru Slusari, transmite Știri.md.

„Patrioții Republicii Moldova din Transnistria m-au rugat să public acest anunț, care deschis circulă în regiune, inclusiv prin canale de Telegram.

„Invităm la serviciul militar în Forțele Armate al Federației Ruse. Tinerii cu vârstele cuprinse între 19-40 de ani, cu cetățenie rusă, fără antecedente penale, cu studii sau cu catedra militară a Federației Ruse. Salariu de la 30.000 de ruble rusești, asigurare cu echipament, pachet social inclus, alimentație și asigurare cu locuință. După finisarea contractului militar deveniți membrul sistemului de economii și ipoteci al Forțelor Armate din Federația Rusă. Asta vă va aduce lunar 25.000 de ruble rusești.”

Din câte înțeleg, procesul de recrutare în armata rusă în Transnistria s-a intensificat enorm. Nimeni nu ascunde că acești mercenari vor merge la război cu Ucraina. Apare întrebarea cine tensionează situația în regiune?”, a scris Slusari pe pagina sa de socializare.

Citește și- Moldova și UE: de la entuziasm la realism

Decizia Republicii Moldova de a depune cererea de aderare la Uniunea Europeană a avut efect imediat: separatiștii de la Tiraspol au cerut încă de la începutul lui martie Chișinăului recunoașterea independenței Transnistriei. Depunerea cererii a avut loc fără a ține cont de opinia regiunii transnistrene și în afara cadrului consultărilor, astfel că s-ar impune un dialog „în scopul unei reglementări civilizate definitive a relațiilor, bazate pe existența pașnică, de bună vecinătate a două state independente prin semnarea unui acord interstatal cuprinzător”, au anunțat atunci separatiștii.