Select Page

Plecarea lui Adrian Chesnoiu din funcția de ministru al agriculturii generează reacții tot mai surprinzătoare. „După părerea mea, este ca un sabotaj”, susține unul dintre cei mai respectați fermieri din România, Dimitrie Muscă.

„Tind să cred că este nevinovat, prin prisma faptului că s-a pus la dispoziție pentru a fi cercetat. Mâine-poimâine o să vină toți traderii și o să scoată cerealele din țară, nu ne rămâne nici grâu de pâine. Este un sabotaj pe toate liniile. (…) N-a fost cel mai rău ministru, a fost destul de apreciat de către oameni, intenții bune a avut. (…) Premierul nu ar fi trebuit să accepte demisia sub nicio formă, eventual să o amâne până se termină campania”, a spus cunoscutul proprietar al complexului de la Curtici în emisiunea Agricultura la Raport de la Agro TV.

O opinie similară a fost exprimată și de președintele OIPA Legume-Fructe. „În România, când vrei să faci ceva, nu e bine. Când ceri rectificarea PNRR, când vrei încă o dată irigațiile pe canalul Siret-Bărăgan, deranjezi. O decizie așa promptă și scurtă nu cred că-l caracteriza pe domnul Chesnoiu. (…) Marii traderi de cereale o să joace acum festa și o să vedeți mare cădere de prețuri. Domnul ministru a deranjat, e clar”, a declarat Gheorghe Vlad.

„Sper ca în al 12-lea ceas să se trezească toată lumea şi să conştientizeze că trebuie să modificăm Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în care agricultura României nu are niciun eurocent. Avem zero euro în PNRR, trebuie să îl modificăm, să ducem banii către irigaţii, către desecare, către depozite de alimente”, trăgea Adrian Chesnoiu semnalul de alarmă, la sfârșitul lunii mai. Tot atunci, Ministerul condus de acesta surprindea printr-o măsură protecționistă pe care agro-alimentația românească aproape că nici nu o mai putea concepe- cumpărarea unei fabrici de zahăr ce era pe punctul de a fi închisă de proprietarii străini.

Citește și: Statul cumpără fabrica de zahăr de la Luduș!

Nu ar fi prima oară când politicieni aflați în poziții-cheie se trezesc cu dosare pe cap, pentru ca la ani după scoaterea din joc să li se constate nevinovăția. Reamintim că Adrian Chesnoiu și-a dat joi demisia din funcția de ministru al agriculturii, s-a autosuspendat din PSD și le-a cerut parlamentarilor din toate partidele să voteze pentru ridicarea imunității sale, după acuzele de abuz în serviciu formulate de DNA la adresa lui.