Select Page

Vecinii sârbi susțin că mai multe incursiuni aeriene ale forțelor armate române ar fi avut loc miercuri în spațiul controlat de Belgrad: un avion de recunoaștere românesc ar fi survolat Vârșețul și Biserica Albă, ar fi zburat spre Plandiște și apoi s-ar fi retras către București.

Aeronava de tip „Antonov” An-30 cu numărul de serie 1104 ar fi intrat de mai multe ori în spațiul aerian al Serbiei, efectuând manevre de survol dinspre Timișoara, la o altitudine de peste 2500 de metri și ajungând cel mai mult în adâncime până deasupra localității Jaša Tomić, titrează vrsaconline.com. Avionul este echipat pentru utilizare în programul Open Skies, iar zborul său a putut fi urmărit prin site-uri specializate și a fost înregistrat, scrie publicația din orășelul de graniță al Banatului Sârbesc.

Reamintim că la începutul lunii mai, imediat după câștigarea noului mandat, președintele Alexandar Vucici a declarat că lumea se află angrenată într-un conflict global, care poate fi numit „Al Treilea Război Mondial”. În cadrul unui discurs adresat națiunii, transmis în direct de televiziunea sârbă, liderul de la Belgrad a anunțat că propune reintroducerea stagiului militar obligatoriuîntr-o variantă de trei luni, care să asigure pregătirea minim necesară a populației masculine. Serbia este un aliat tradițional al Rusiei, la Belgrad având loc în ultima vreme mai multe manifestații populare de sprijin pentru Vladimir Putin.

Citește și: Vizită rusă la Belgrad, blocată de vecini