Profeție apocaliptică lansată de George Soros la Forumul Economic Mondial de la Davos: „Invazia ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial și este posibil ca civilizația noastră să nu-i supraviețuiască”, a declarat celebrul miliardar în cursul celei de-a treia zi a întâlnirii, potrivit Reuters.
„Invazia Ucrainei nu a venit de nicăieri. Lumea s-a angrenat tot mai mult într-o luptă între două sisteme de guvernare diametral opuse: societatea deschisă versus societatea închisă. Regimurile represive sunt în ascensiune în timp ce societatea deschisă se află sub asediu” a mai spus Soros, celebru deopotrivă pentru operațiunile financiare speculative care l-au îmbogățit și pentru uriașa sa rețea de ONG-uri ce promovează conceptul de „societate deschisă” cu finanțarea acestuia.
În mod paradoxal, deși „pune lumina invers” schimbând unghiul de atac, George Soros pare să-i dea dreptate prin afirmațiile sale gânditorului rus cel puțin la fel de controversat, Alexandr Dughin. „Acesta nu este un război cu Ucraina. Aceasta este o confruntare cu globalismul ca fenomen planetar integral. Confruntare la toate nivelurile – geopolitic și ideologic. Rusia respinge totul în globalism – unipolaritatea, atlantismul, pe de o parte, și liberalismul, antitradiția, tehnocrația, Great Reset, într-un cuvânt, pe de altă parte”, scria Dughin în primele zile ale invaziei pe rețeaua Vk, preluat într-o postare a scriitorului român Alexandru Petria. „Cea mai bună și poate singura modalitate de a ne păstra civilizația este de a-l învinge pe Putin cât mai curând posibil. Aceasta este concluzia finală”, a mai spus Soros marți, la întrunirea din Elveția.
Afirmațiile lui George Soros nu sunt singurele care răzbat de la elitista întrunire din munții Elveției: total pe „contrasens” cu acesta, una din cele mai strălucite minți ale diplomației, laureat al premiului Nobel pentru pace, a susținut luni că Occidentul ar trebui să pună punct tentativei de a învinge militar Rusia. Mai mult, fostul secretar de stat american Henry Kissinger (98 de ani) consideră că Ucraina ar trebui să renunțe la o bucată din teritoriul său. „În mod ideal, linia de separare ar trebui să fie o revenire la status quo ante. Continuarea războiului dincolo de acest punct nu ar mai fi vorba despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război împotriva Rusiei în sine (…) Sper că ucrainenii vor egala eroismul de care au dat dovadă cu înțelepciunea”, a mai spus Kissinger potrivit Stiripesurse, care preia The Telegraph.
Citește și: Două luni, trei zile și o concluzie: e mondial
Pentru siguranța celor 2500 de participanți anunțați de artizanul Forumului de la Davos Klaus Schwab, a fost mobilizată o armată de 5.000 de profesioniști ai trupelor speciale elvețiene. Măsurile de securitate includ și o zonă de „interdicție aeriană”. Din deschidere nu a lipsit déjà celebrul discurs al lui Volodimir Zelenski: elitele globaliste au început să „dezbată soarta lumii” duminică, în absența Rusiei, și vor încheia joi prima întâlnire în persoană din ultimii doi ani, după pauza generată de pandemie.