Select Page

Prințul Charles efectuează miercuri o vizită în România, urmând ca înaltul reprezentant al Coroanei Britanice să fie primit de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, și de către Custodele Coroanei, MS Margareta, la Palatul Elisabeta. Agenda discuțiilor nu a fost făcută publică. Potrivit Agerpres, întâlnirea cu Președintele României va avea loc la ora 14:45.

Alteța Sa Regală Prințul de Wales va vizita în aceeași zi și centrul pentru refugiați ucraineni organizat la Romexpo, pentru a vedea răspunsul excelent al autorităților române la criza umanitară ucraineană a ultimelor luni. Prințul Charles va fi însoțit de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române. Principele de Wales vine frecvent în România din 1998 încoace, de cele mai multe ori în cadru privat. Moștenitorul Coroanei Britanice a mai vizitat Palatul Elisabeta în anii 2011, 2016, 2017 și 2018.

Citește și: Războiul, UE și un mesaj cu tâlc din PNL

Prinţul Charles deţine două proprietăţi în România: una în Covasna, la Valea Zălanului şi o alta în satul brașovean Viscri. Cea de la Viscri găzduiește şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.