Select Page

„Directă” trimisă de Adrian Sârbu la adresa lui Zoltan Teszari, patronul companiei RCS-RDS: fostul patron al PRO TV susține că cel mai bogat etnic maghiar din România a ajuns, cu imperiul său radio-TV, mai puternic decât statul român!

„Digi (RCS RDS) a dobândit, cu sprijinul instituțiilor statului și în disprețul legii, monopolul absolut al piețelor audiovizualului și comunicațiilor. Astăzi își distruge concurența și dictează legi Guvernului și Parlamentului. Întreabă-te de ce i se permite. «Nu mă întreba cum am făcut primul milion de dolari», spunea Henry Ford, cu mâna pe manivela cu care a învârtit America. «Nu mă întreba cum am ajuns sa controlez 75% din piața de cablu din România, peste 50% din accesul la internet și învârt România cu telecomanda. Nu am să-ți spun. Pentru că nu exist». Îl cheama Zoli și este invizibil”, comentează Adrian Sârbu într-un articol difuzat de Mediafax, cu doar câteva zile înainte ca noua Lege a Audiovizualului să fie votată în Comisia de Cultură a Senatului.

„I se trage de la o inghetata mâncată prin ’92, primul lui business. Nu-l întreba cum a bagat primul milion de abonați la cablu în sacoșa de înghețată cu care venea periodic, n-ai vrea sa știi de unde. Nici de al doilea, al treilea, al patrulea, chiar și al cincilea milion. Nu l-a întrebat nici Chirițoiu de la Consiliul Concurenței în ultimii 14 ani de cand este președinte. După 30 de ani de invizibilitate și timiditate, Zoli a devenit stăpânul absolut al cablului, televiziunii și accesului la internet din România. Astăzi, DIGI stabilește cine are dreptul să fie în cablu și cine nu. Cât de vizibil poate să fie un canal de televiziune și ce audiență va avea”, spune Sârbu.  

Citește și: Umbra Statului Român în Transilvania

„Ai să te întrebi cum este posibil ca în România democratică și europeană, instituțiile abilitate ale statului, CNA, Consiliul Concurenței, Guvernul, Parlamentul, să nu poata sau să nu vrea să-și exercite autoritatea în aplicarea legilor audiovizualului și concurenței. Îți răspund de ce. Azi, Zoli și invizibilii lui din diverse instituții ale României au ajuns mai puternici decât statul român. De cateva săptămâni dictează Guvernului cum să modifice Legea Audiovizualului pentru ca monopolul DIGI să rămână neatins. Până acum au câștigat”, notează patronul de media Adrian Sârbu.

Citește și- La zi: care presă, care libertate?