Select Page

„Cine crede că președintele Klaus Iohannis nu face sacrificii personale la vreme de criză e nedrept și se înșală amarnic… singurul consilier de la Cotroceni care e vizibil cît de cît în spațiul public e doamna Delia, de la Protocol, cea responsabilă cu ținute și cafele”, scrie satiric jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob despre situația pe cât de reală, pe atât de greu explicabilă, din actuala administrație de la Cotroceni.

„Din echipa lui Iohannis lipsește un șef al Administrației Prezidențiale, cum au avut foștii președinți și chiar cel actual, la începutul activității. Comparativ cu echipele președinților precedenți, nu există – și e foarte grav, am zice – consilier de politică externă, ci doar unul pentru afaceri europene, ceea ce e altceva. Și nici consilier pentru analiză politică. Nu există, caz uluitor, consilier purtător de cuvînt al președintelui. Și nu mai există nici consilier în domeniul justiției și problemelor constituționale, după trimiterea Mihaelei Ciochină la CCR. Nici unul specializat pe anticorupție, cum avea Băsescu. Ori unul dedicat pe probleme cetățenești”, completează jurnalistul lista de „găuri”, în articolul intitulat Cum i-a ciuruit Putin lui Iohannis organigrama de la Cotroceni.

„Singurele nume cît de cît răsărite sunt, în acest moment, Sandra Pralong și Constantin Dudu Ionescu, vestigii ale altor epoci. În orice caz, singurul consilier de la Cotroceni care e vizibil cît de cît în spațiul public e doamna Delia, de la Protocol, cea responsabilă cu ținute și cafele. Unii spun chiar că apare exagerat de mult, ținînd cont de fișa postului. La fel de straniu e că doamna Delia e consilier prezidențial plin, deci cu rang de ministru, în timp ce Pralong și Ionescu sunt doar consilieri de stat.

Restul consilierilor sunt toți missing in action, iarăși caz nemaintîlnit la președinții anteriori și, foarte probabil, la orice alt președinte de pe planetă”, mai scrie jurnalistul în articolul pentru Inpolitics, concluzionând în cheie cinic-aluzivă: „oamenii de valoare reclamă salarii grele. Și Președinția nu are acești bani, din vina, desigur, a lui Putin.”