Select Page

Celebrul analist financiar american Martin Armstrong, fost consultant al Trezoreriei SUA, susține că Occidentul are nevoie de un al Treilea Război Mondial pentru a masca deficitele bugetare cronice, impasul datoriilor și falimentul sistemului de pensii. Armstrong, care își câștiga notorietatea în piețele financiare în urmă cu mai bine de trei decenii, pentru acuratețea cu care a prezis Crahul bursier de la New York din 1987, crede că războiul din Ucraina va escalada și va deveni mondial la începutul anului viitor. Liderii occidentali vor să dea vina pe război pentru a ascunde faptul că nu mai pot oferi prosperitate, subliniază analistul, care pentru publicul local a devenit cunoscut după ce a menționat România ca singura țară care și-a achitat vreodată datoria externă, amintește Profit.ro.

Analistul nu vede la Vladimir Putin cea mai mare problemă în scenariul ucrainean, ci chiar la occidentali: „Totul este propagandă. Îl zugrăvesc pe Zelinski drept un erou. Nu este! Tot ce trebuia să facă era să-și ia mâinile de pe Donbas și Crimeea (…) Cresc presiunea asupra a orice există sub soare. Vestul are nevoie de Al Treilea Război Mondial”, a declarat Martin Armstrong într-un interviu pentru podcastul USAWatchdog. Iar demonizarea lui Putin nu este deloc un semn bun, pentru că arată că nu se mai dorește negocierea cu acesta, subliniază analistul.

Armstrong nu este o voce singulară. Realizatorul TV Tucker Carlson, care găzduiește la Fox News cea mai urmărită emisiune de la un post de știri american, avertiza zilele acestea că alimentarea continuă a conflictului din Ucraina ar fi „cea mai nesăbuită politică externă din timpul vieții noastre și din istoria Americii.” Administrația Biden a acordat Ucrainei într-o săptămână 33 miliarde dolari, dublu față de alocările anuale pentru paza frontierelor și punctelor de vamă americane, iar congresmenii Nancy Pelosi și Adam Schiff au făcut o vizită în Ucraina, unde au lansat angajamente pentru o finanțare perpetuă a războiului, notează Profit.ro. „Ne uităm la un grup de lideri decadenți – și în unele cazuri chiar senili – care expediază consecințele de a merge în război cu o putere nucleară, care ignoră consecințele unui război nuclear, care nici nu vor să se gândească”, susține Carlson într-o intervenție care a adunat milioane de vizionări și pe rețeaua YouTube.