Select Page

„A inceput o operatiune complexa si dupa toate aparentele coordonata pe mai multe planuri care urmareste sadirea in spatiul public a unor informatii false menite sa consolideze ideea ca Romania se implica in razboi”, scrie pe pagina sa de facebook jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

„Intrebam ieri cui foloseste cel mai mult acea provocare din Transnistria si cine isi doreste cu orice pret extinderea conflictului. In ultimile ore s-au intamplat mai multe lucruri, intr-o succesiune bizara! Un atac cibernetic a vizat site-urile mai multor institutii din Romania printre care si MAPN.

Consilierul oficiului prezidențial din Ucraina Alexey Arestovici declara aseara ca ”în viziunea sa subiectivă umbra războiului se extinde” si interpreta mișcarea armatei noastre la granita noastra ca un potential act de apărare al Republicii Moldova!

Dupa declaratiile lui Arestovici, fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, acuza Ucraina ca dorește “extinderea războiului: “Este visul lor. Vor merge la orice provocare, pentru ca toata aceasta regiune să devina câmp de război.”  O alta declaratie …bizara, venea de la un cunoscut jurnalist ucrainean, Dumitri Gordon, care recomanda Kievului sa atace Transnistria!(…) Prin urmare, intrebarea pe care o pun in emisiuni de doua zile-cine anume are cel mai mult de castigat din provocarile din Transnistria?- devine si mai importanta si ar putea capata mai usor un raspuns!” notează realizatorul emisiunii Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu de la Antena3.

Citește și: Foc la Nistru!

Menționăm că accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro, politiadefrontiera.ro, a cfrcalatori.ro și a site-ului unei instituții financiare a fost blocată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service), funcționarea site-ului Ministerului Apărării fiind restabilită la ora 10:56. Atacul a fost revendicat de grupul de hackeri KILLNET pe un canal de comunicare de pe Telegram, sub pretextul că statul român sprijină Ucraina în conflictul militar cu Rusia.