O eventuală anulare a efectelor Pactului criminal Ribentropp-Molotov ar coincide, în viziunea „salvatorilor” progresist-globaliști, cu… „putinismul”! Din păcate, surprinzătoarea sincopă de logică nu e de prin vreun banc cu proști, ci rezultă dintr-o postare a unui senator USR de Iași. Marius Bodea  a acuzat pe facebook Primăria Iaşi că este „autoarea unei multiple orori culturale” şi că promovează revizionismul teritorial, după ce o hartă a României Mari a fost afişată în spațiul public din urbe. În mitraliajul dezinvolt al „salvatorului” cade și Familia Regală.

„Întrece orice limită. O întrece pentru că apare într-o perioadă în care populaţia civilă ucraineană este măcelărită de trupele ruseşti, iar milioane de ucraineni au fost obligaţi să devină refugiaţi. Motivul este tocmai revizionismul istoric, teritorial practicat de Putin şi Federaţia Rusă. Harta pretinsă a României mari afişată cu însemnele Primăriei Municipiului Iaşi şi ale Casei Regale, sub sigla „Iaşi, oraş regal” este exact acelaşi lucru, la o scară mai mică: o formă de revizionism teritorial. Este linia putinistă de propagandă care a pătruns în România”, tranșează semeț vajnicul luptător cu istoria.

Ignorând complet masacrele și deportările la care au fost supuși românii în teritoriile smulse prin pactul criminal sau tratamentul rușinos aplicat acestora până în prezent, senatorul USR continuă „bătălia”. Luat la rost pe propria pagină de cititori pentru o asemenea aserțiune, Bodea a trecut la șters de comentarii și la blocarea autorilor acestora.

Că statele-națiune se numără printre inamicii de top ai „salvatorilor” reieșea tot mai limpede din retorica și acțiunile celor de la USR. Cu doar o zi înainte, la celălalt capăt al țării, primarul german al Timișoarei încerca o lovitură de PR prin interpretarea unui cântec popular al cărui vers central este „țara mea-i Banatul meu”. Anterior, Dominic Fritz încercase și să dea vina pe București pentru catastrofala situație a furnizorului de căldură și apă caldă din oraș, sabotat și împins în pragul falimentului de propria administrație. Reamintim că Dominic Fritz a fost importat în USR direct din rândul „Verzilor” germani, formațiune de stânga recunoscută pentru politicile pro-migrație, pro-globalizare și pro-federalizare a Europei, în dauna suveranismului național.

Citește și: „Toate-n viață-s trecătoare”, Dominic!