Select Page

Oficialii clubului Dinamo Kiev au anulat meciului amical cu FCSB programat pentru 20 aprilie, invocând ca „inacceptabile” unele afirmații ale patronului Gigi Becali despre ceea ce se întâmplă în Ucraina. Echipa pregătită de Mircea Lucescu s-a reorientat și va disputa o partidă caritabilă cu CFR Cluj, anunță Digisport.

„Conducerea lui Dinamo Kiev consideră inacceptabilă declaraţia patronului FCSB, Gigi Becali, despre regimentul ucrainean Azov şi nu vede cum ar fi posibil să se dispute acest meci. Acest lucru i s-a adus la cunoştinţă clubului FCSB, la o zi după declaraţiile respective.

Dinamo Kiev le mulţumeşte FCSB şi patronului Gigi Becali pentru ajutorul lor în organizarea procesului de pregătire a echipei noastre în România, dar subliniază că acum prioritatea este independenţa ţării noastre şi a tuturor celor care o asigură, militar şi diplomatic”, se arată în comunicatul campioanei Ucrainei.

Deși a condamnat războiul și l-a criticat virulent pe Vladimir Putin, cu câteva zile în urmă Gigi Becali și-a dat cu părerea și despre Ucraina, susținând că Volodimir Zelenski a ajuns președinte ca urmare a intervențiilor controversatului miliardar Igor Kolomoisky.

„Vreți să spun ce știu eu? Pe Zelenski l-a pus un mare miliardar, care are gruparea Azov. El l-a salvat pe Abramovich. L-a sunat pe Zelenski: ‘Eu te-am pus, salvează-l pe Abramovich’. Și Zelenski l-a sunat pe Biden și i-a zis ‘Iartă-l pe Abramovich’. El a făcut gruparea Azov. Ăia sunt naziștii. Miliardarul ăla e evreu și lumea se minunează că el a făcut gruparea nazistă Azov. Știu eu. Nu am spus că nu îmi place de Zelenski. Am spus doar adevăruri”, a declarat Gigi Becali la România TV.

Dinamo Kiev a demarat turneul caritabil „Fotbal pentru pace” în care a jucat până acum meciuri amicale cu Olympiakos și Galatasaray, urmând să dispute partide asemănătoare cu CFR Cluj, Borussia Dortmund și Dinamo Zagreb.