Select Page

„Debarcarea lui Superman de la presedintia PNL nu e surprinzatoare, fiind evident din prima zi ca acesta a fost pus acolo pe post de marioneta, ca la timpul potrivit sa fie dat jos si inlocuit de o alta sluga. In contextul lucrurilor care se intampla acum in PNL nu trebuie ignorat un document publicat in aceasta saptamana, care ar trebui sa fi cutremurat viata publica din Romania”, scrie europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș pe pagina sa de facebook.

Terheș face trimitere la raportul dat publicității pe 29 martie de Secretariatul General al Guvernului, întocmit la cererea premierului Ciucă, din care reiese dezastrul achiziționării vaccinurilor anti-COVID. Documentul „efectiv ii ingroapa atat pe Citu si Orban, ca premieri, cat si pe cei care au fost ministrii Sanatatii si Finantelor si au avizat cumpararea atator zeci de milioane de vaccinuri inutile”, susține europarlamentarul român. Raportul poate fi consultat AICI.

„Anul trecut am facut o cerere Ministerului Sanatatii sa-mi comunice contractele cu firmele de vaccinare si detalii despre achizitii, insa mi s-a raspuns ca nu-mi pot comunica cele cerute deoarece datele sunt confidentiale. Acum, insa, iata ca apare un document care ar trebui sa produca cutremur in orice tara normala. Pe scurt, sub guvernele lui Orban si Citu, Romania a cumparat, sau s-a angajat sa cumpere, cca 95 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, la pret de miliarde de RON, in timp ce romanii saraceau iar puterea de cumparare scadea.

Tot acesti doi premieri au imprumutat tara cat s-a imprumutat Romania peste 25 de ani. Ce s-a facut cu acei bani, care vor trebui platiti cu dobanda?

Un lucru pe care raportul nu-l prezinta, dar va trebui aflat, e cati bani s-au platit deja pe vaccinurile cumparate. Pe de o parte PNL cu USR au cumparat zeci de milioane de doze de vaccinuri, pe miliarde de RON, iar pe de alta parte i-au constrans pe oameni sa se vaccineze, incalcandu-le drepturile si consimtamantul liber si corect informat. Sunt nu doar hoti, ci si criminali! Urmarirea penala a acestor tradatori criminali e prea putin lucru. Ei, impreuna cu toti tradatorii din PNL si USR, care au sustinut acest jaf de proportii fara precedent, trebuie expulzati prin vot din toate functiile publice”, mai scrie pe pagina sa de facebook Cristian Terheș.