Select Page

„Nu poţi să conduci o ţară, domnule Simion, dacă în interiorul partidului tău faci lucruri ilegale şi nestatutare” a spus în Plenul Camerei Deputaților Dănuţ Aelenei, anunţându-și demisia din grupul parlamentar al Alianței pentru Unirea Românilor. „La Constanţa există un număr de 18 înregistrări luate în mod ilegal parlamentarilor AUR, înregistrări transmise, tolerate şi folosite împotriva mea tocmai de conducerea de partid”, a mai spus Aelenei, care a fost la congresul extraordinar de duminică unic contracandidat la preşedinţia partidului, câștigată de George Simion.

„În ultimele zile am fost ameninţat verbal că o să fiu călcat de o maşină, dar nu pot demonstra acest lucru. Chiar astăzi asupra mea şi a soţiei a avut loc o încercare de atentat pentru care am dovezi. Drept urmare, în calitate de demnitar român, cer protecţia instituţiilor de specialitate pentru mine şi familia mea, într-un interval de 24 de ore. (…) Din acest moment, îmi voi desfăşura activitatea ca deputat neafiliat în Circumscripţia electorală nr. 14 Constanţa”, a mai declarat Dănuț Aelenei, care își denumise proiectul electoral cu care l-a confruntat pe George Simion „Mai multă democrație”.

În urmă cu doar o zi, un alt deputat își anunțase demisia din grupul AUR. „Daţi-mi voie să folosesc acest microfon pentru a-mi cere scuze tuturor prietenilor mei, pe care se pare că i-am indus în eroare asupra a două persoane. Una dintre ele mai în vârstă, un proverb zice – lupul îşi schimbă părul, dar năravul, ba… Alta, care se apropie de jumătatea vieţii, dar sunt convins că nici până la sfârşitul ei şi nici cu încă o viaţă nu va putea face demonstraţia celor şapte ani de acasă”, a spus Nicolae Roman, deputat de Buzău, de la același pupitru.

Și acuzațiile continuă să curgă…

Alegerile interne de duminică l-au confirmat ca unic președinte al AUR pe George Simion, în timp ce fostul copreședinte Claudiu Târziu se mulțumește cu președinția CNC, iar Sorin Lavric rămâne președinte al Senatului formațiunii. Prim-vicepreședinte este Marius-Dorin Lulea, iar secretar general este Cristian David.

Cei doi demisionari se adaugă unei liste de alți patru parlamentari care au părăsit până acum partidul: Mihai Lască şi Anamaria Gavrilă şi-au dat demisia, în timp ce Francisc Tobă şi Diana Şoşoacă au fost excluşi. Încă o demisie este preconizată în cazul deputatului Ciprian Ciubuc, care a lansat în ultimele zeci de ore acuzații grave la adresa conducerii formațiunii. „Ce pot eu să vă spun e că democrația în AUR nu e respectată, meritocrația în AUR nu e respectată și nu există unitate. Există o comandă din afara partidului și ca dovadă a fost acest Congres. Au fost aleși oameni în BNC-ul AUR care nu și-au plătit cotizația, au votat oameni care nu au plătit cotizația, au fost aleși oameni care nu au adeziunea semnată și 50+1 din membrii BNC-ului nu sunt parlamentari, sunt oameni din afară, majoritatea sunt angajați consilieri în subordinea lui George Simion. George Simion la Congres și-a ales o majoritate confortabilă pentru ca să poată conduce partidul ăsta în mod autoritar”, susține Ciubuc într-o intervenție live de pe telefon, realizată din Parlament.

De aceea vă spun că noi suntem un grup de mai mulți deputați care nu suntem mulțumiți de actuala conducere și de Congresul care s-a organizat. Vă anunț pe această cale că eu nu am fost lăsat să votez la Congres, am fost oprit de către pază la Congresul AUR. Dacă un deputat în Parlamentul României, un om care a făcut sacrificii și a ajutat acest proiect politic de la început, când George Simion nu era nimeni, ci era doar George Simion candidat la europarlamentare, acel lider de galerie care făcea proteste. George Simion ne-a călcat în picioare, ne-a umilit! Am plătit zeci de mii de euro pentru partid!” mai spune Ciprian Ciubuc.