„Președintele Joe Biden crede că războiul din Ucraina va marca începutul unei „noi ordini mondiale”. În toiul pandemiei de covid, Klaus Schwab și elitele globale, anunțau o „mare resetare”. Potrivit lor, țările lumii ar fi urmat să-și transfere suveranitatea unui consiliu internațional al experților, care ne-ar fi luminat în privința taxelor, a diversității, a politicilor de mediu… În toate cele mai sus avem o temă comună”, scrie istoricul american Victor Davis Hanson într-un articol preluat și de Cotidianul.

„În vremurile normale, progresiștii se tem că nu au suficient sprijin pentru politicile lor. În timpul crizelor, ei simt că presa si politica progresistă pot fuziona și se pot folosi de mesaje apocaliptice pentru a impune abordări nepopulare în ce privește politica internă și externă.(…) Revoluția progresistă din Vest ar fi trebuit să ne învețe că lumea occidentală dominată de bărbatul alb este toxică. Elitele au introdus „cancel culture”, ostracizarea de pe platformele sociale, punerea la stâlpul infamiei a presupușilor exploatatori, distrugerea vieților și carierelor lor”, scrie Hanson în articolul The real „Reset” is coming.

„Acum, odată cu războiul din Ucraina, urmează să vedem o resetare radicală a actualei resetări. Va fi diferită de transformarea pe care o așteaptă elitele, va fi o resetare de care ar trebui să le fie frică.

Lumea este nemulțumita de inflația care în curând ar putea să depășească 10%. Vom avea noroc dacă se va lăsa doar cu recesiune sau stagflație, nu cu o depresiune globală. Mizeria aceasta a fost produsă de același aparat care a aplicat „teoria monetară modernă”. Această teorie ridicolă a susținut că prosperitatea se poate obține prin extinderea masei monetare, menținerea dobânzilor la zero, prin deficite uriașe, prin creșterea datoriilor și prin plătirea angajaților pentru a sta acasă și a nu face nimic.

Acum, prețul gazelor naturale și al petrolului a ajuns la un nivel nesustenabil, aproape de punctul din care clasa de mijloc nu va mai putea să zboare cu avionul, să se încălzească iarna și să să răcorească vara.

În SUA și Europa, guvernele de stânga au redus la maximum exploatarea combustibililor fosili și finanțarea conductelor non-ruse. Au închis reactoarele nucleare și au subvenționat proiecte ”verzi” ineficiente. Nu au ajuns la o utopie, ci la penurie de combustibil, la prețuri mari, la dependența energetică față de unele dintre cele mai represive regimuri din lume.(…) Profeții noii ordini mondiale au semănat vânt și în curând vor culege furtuna unei populații furioase, sătulă de incompetența, aroganța și ignoranța elitelor”, conchide Victor Davis Hanson.