Select Page

Germania anunță că Uniunea Europeană sare în ajutorul Ucrainei cu un miliard de euro pentru armament. Annalena Baerbock, șefa diplomației de la Berlin, dă și asigurări că vânzările de arme ale producătorilor germani vor fi efectuate cât mai repede posibil.  

„Vom spori mijloacele financiare destinate achiziţiei de produse militare la un miliard de euro, pentru a arăta clar deplină solidaritate cu Ucraina”, a declarat presei Annalena Baerbock la reuniunea de la Bruxelles a miniștrilor de externe din UE ce precede summitul cu președintele american Joe Biden.„Ucraina are nevoie de arme”, a mai afirmat ea fără a da detalii, motivând că „este vorba despre viaţă şi moarte”, războiul este în plină desfășurare și, prin urmare, „e nevoie de mare atenţie când vorbim despre ce arme vor fi livrate şi unde”, relatează Agerpres.

Citește și: O zi nebună:urmează războiul mondial?

De altfel, odată cu surprinzătorul anunț de acum câteva săptămâni că va investi 100 de miliarde de euro în propriile capacități de luptă, Berlinul pare să se scuture accelerat de „hibernarea” de după al Doilea Război Mondial și să iasă la rampă în plină forță. Pentru 5 aprilie, capitala germană a pregătit o „conferinţă a donatorilor” coprezidată de Franţa şi România în scopul declarat de a ajuta Republica Moldova să facă faţă valului de refugiaţi ucraineeni.