Select Page

Doi români din trei susțin că țara noastră nu ar trebui să trimită vreun fel de ajutor militar în Ucraina, iar cei mai mulți se declară îngrijorați de creşterea preţurilor la energie și alimente, relevă un sondaj CURS dat publicității la sfârșitul săptămânii.

79% dintre cei care au răspuns la întrebările cercetării sociologice sunt de acord cu trimiterea de ajutoare umanitare în Ucraina, 68% aprobă și sancțiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, însă doar 30% cred că România ar trebui să trimită ajutor militar în țara vecină. Întrebarea care detaliază această ultimă chestiune pune și mai clar în lumină percepția românilor: 76% se opun ferm trimiterii de trupe în ajutorul Ucrainei, în timp ce 5% au bifat răspunsul „nu știu/nu răspund”.

Pe primul loc în topul îngrijorării românilor sunt indicate „prețurile, inflația, utilitățile, prețul energiei” (21%), iar pe locul doi se află „războiul, armata, siguranța națională”(18%). Locurile 3-4 sunt ocupate, la egalitate, de „sănătatea, pandemia” și „economia, criza economică/financiară” (câte 12%). Sondajul a fost realizat în perioada 2-11 martie 2022 și poate fi consultat integral AICI.